Espoo purkaa terveysasemien ruuhkia – palvelusetelit yksityiselle lääkärille jakoon lokakuussa

Hoito: Espoo purkaa terveysasemiensa ruuhkia palvelusetelillä, jolla pääsee yksityiselle lääkärille. Seteliä on määrä kokeilla syksyn aikana tuhannen lääkärikäynnin verran.

Espoo purkaa syksyn aikana terveysasemiensa ruuhkia palvelusetelillä, jolla pääsee yksityiselle lääkärille. Tavoite on, että seteleitä voitaisiin myöntää potilaille 15. lokakuuta alkaen.

Palveluseteli myönnetään terveydenhuollon ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvion perusteella. Palveluseteliä on tarkoitus kokeilla syksyn aikana 1 000 lääkärikäynnin verran.

Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kertoo, että etukäteen on vaikea arvioida, kuinka pitkäksi ajaksi palveluseteleitä riittää.

– Jos on rauhallista ja meidän omat resurssimme riittävät, niin silloin meidän ei tarvitse jakaa niitä, mutta jos tulee ruuhkahuippuja, niin silloin jaetaan, Svahn sanoo.

– Yleensä syksyllä, kun päästään influenssa-aikaan ja miten koronakin tässä nyt sitten käyttäytyy, niin uskon, että tarvetta kyllä tulee, hän jatkaa.

Palvelusetelit on Svahnin mukaan tarkoitettu etenkin yhtä lääkärikäyntiä vaativien kiireellisten vaivojen, kuten tulehtuneen haavan hoidon, tapaisiin tilanteisiin. Sama potilas voi kuitenkin tarvittaessa saada useammankin palvelusetelin.

– Jos olisi vaikka jokin pieni käden haava, jota pitäisi kontrolloida, niin tarvittaessa voidaan myöntää vielä toinenkin, Svahn sanoi Länsiväylälle elokuussa.

Palveluseteli tulee potilaalle tekstiviestikoodina tai paperilla postitse, jos tekstiviestiä ei voi vastaanottaa.

Palveluseteliin sisältyvät perusterveydenhuollon yleislääkärin vastaanotto sekä perustasoiset laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Erikoislääkäripalveluja palveluseteli ei sisällä.

Potilas maksaa palvelusetelillä toteutetusta lääkärikäynnistä omavastuuosuuden, joka vastaa suuruudeltaan Espoon terveysasemilla perittäviä asiakasmaksuja. Espoon omilla terveysasemilla lääkärikäynti maksaa arkipäivisin 16,40 euroa käynniltä.

Palvelusetelin käyttöönoton, käytön ja lääkärikäyntien on arvioitu maksavan kaiken kaikkiaan noin 100 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut