Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippujen treenaus jatkuu Espoossa koronarajoituksista huolimatta

Jääurheilu: Jääurheilun Tuenkin hallit kiinni, tekojäät käytössä.

Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat kuten uimahallit ja liikuntahallit suljettiin maanantaina. Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytettiin sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytettiin myös ulkona.

Koronakoordinaatioryhmän määräykset ja suositukset ovat voimassa kolme viikkoa.

Kahden korkeimman sarjatason kaikissa joukkuelajeissa ei ole kuitenkaan keskeytetty aikuisten kautta. Osa sarjoista jatkuu mutta ilman yleisöä.

Tietyille joukkueille annetaan mahdollisuudet harjoitteluun kolmen sulkuviikon aikana.

– Tämä koskee vain kahta korkeinta sarjatasoa. Lisäksi harjoittelumahdollisuutta tarjotaan maajoukkueurheilijoille ja olympiakomitean tukiurheilijoille, selvittää Espoon liikuntapalveluista liikuntakoordinaattori Jyrki Tuukkanen.

Hän kertoo, että osa kaupungin halleista pysyy täysin kiinni koko kolmen viikon ajan. Osaan järjestetään henkilökuntaa paikalle, jotta vain tämä tarkoin rajattu urheilijoiden joukko pystyy jatkamaan harjoitteluaan.

Me menemme terveys edellä.

Jari Nyberg

Esimerkiksi Cetuksen maajoukkuetason urheilijat pääsevät harjoittelemaan Espoonlahden uimahallissa.

Kaikille harjoittelupaikat eivät välttämättä ole niitä samoja, joissa joukkueet tai yksilöt ovat tottuneet harjoittelemaan.

Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia kuin Espoon kaupunki.

Espoon Jääurheilun Tuki päätti, että sen kaikki jäähallit ovat suljettuina kolmen viikon ajan. Jo tuota ennen harrastepuolen treenaus jäi tauolle.

– Tämä on harmillista lasten ja nuorten osalta, mutta me menemme terveys edellä, korostaa toiminnanjohtaja Jari Nyberg.

Hän toteaa, että he tuskailevat talouden kanssa. Hänen mukaansa keväällä menetettiin 300 000 euroa nettona. Nyt on pohdittava miten kolme viikon ajalta tulevat kulut katetaan.

Liikuntakoordinaattori toivoo Nybergin tavoin, ettei tämän kolmen viikon jälkeen jouduta jatkamaan rajoituksia ja tekemään lisätoimenpiteitä.

– Kun noudatamme rajoituksia ja ohjeita, meillä on mahdollisuus nopeammin päästä takaisin siihen tilanteeseen, että tilat avataan ja kaikki pääsevät harjoittelemaan, Tuukkanen muistuttaa.

Espoon tekojäillä ja tekonurmilla valot palavat pidempään kuin tavallisesti. Tällä innostetaan espoolaisia ulkoliikuntaan turvavälit huomioiden.

Liikuntapalvelut siirsi jo aiemmin syksyllä kaiken seniorien ryhmäliikunnan ulos. Nekin ovat nyt tauolla.

Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti eilen tiistaina keskeyttää Mestiksen ja Naisten liigan kauden. Otteluja ei pelata keskiviikosta lähtien. Katko kestää tällä päätöksellä joulukuun loppuun saakka.

Kiekko-Espoo oli jo aikaisemmin siirtänyt Mestiksen kotiottelunsa tulevaisuuteen.

Naisten liigassa Kiekko-Espoolla on jäljellä alkusarjassa kaksi ottelua. Ne oli merkitty pelattavaksi kotikaukalossa tällä ja ensi viikolla.

Ringeten SM-sarjan ottelutauosta ei ole vielä tiistaina tehty päätöksiä suuntaan eikä toiseen. Kiekko-Espoo voitti siinä alkusarjan.

Salibandyssa alkoi joulukuun myötä lähes kahden viikon ottelutauko. Tuolla ajalla piti pelata lajin MM-kilpailut Helsingissä. Vaikka ne siirrettiin ensi vuoteen, ei tauon ajalle merkitty F-liigan otteluja.

Tämän hetkisten tietojen mukaan sarjakauden otteluja jatketaan tauon jälkeen normaalilla aikataululla ilman yleisöä.

Indiansin ja Oilersin kauden toinen paikalliskamppailu on allakassa perjantailla 18. joulukuuta. Jos ottelu pelataan tuolloin, tehdään se ilman yleisöä.

Koripalloliitto oli luvannut tiedottaa pelattavista pääsarjojen otteluista alkuviikosta. Kalenterin mukaan Koriliigassa kohtaavat paikalliskamppailussa tämän viikon torstaina Tapiolan Honka ja Espoo Basket Team.