Espoossa lisää koronakuolemia – ilmaantuvuusluku hienoisessa laskussa

Koronatilanne näkyy Espoon sairaalassa ja Jorvissa, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso. Arkisto/Sirkku Aalto
Katja Riihola

Katja Riihola

Koronan ilmaantuvuusluku on kääntynyt Espoossa hienoiseen laskuun.

Uusien tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti kahden viikon tarkastelujaksolla on nyt 189.

Ilmaantuvuusluku on kasvanut Espoossa viime kuukausina rivakkaan tahtiin ja viime viikolla ilmaantuvuusluku huiteli noin 210:ssa.

– Voisi varovaisesti sanoa, että nyt näyttää paremmalle, muttei hyvältä. On tosi tärkeää noudattaa määräyksiä ja suosituksia, summaa Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Metso kertoo, että sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kuitenkin kasvanut edelleen ja sekä Espoon sairaalassa että Jorvissa on nyt tukkoista. Metso toivoo, että ilmaantuvuusluvun lasku heijastuisi jatkossa myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrään.

– Sairaalahoidossa on enemmän väkeä. Se tulee vähän perässä. Muuten tilanne ei ole olennaisesti muuttunut. Olisi todella hyvä, jos määräykset ja suositukset tehoaisivat ja ilmaantuvuusluku jatkaisi laskuaan.

Koronakoordinaatioryhmän rajoitukset ja -suositukset astuivat voimaan viikko sitten maanantaina.

Uusia koronatartuntoja todetaan Espoossa vielä kuitenkin kymmeniä päivittäin. Metso kertoo, että perjantaina todettiin 54, lauantaina 30 ja sunnuntaina 32 uutta tartuntaa.

Espoossa todettujen koronatartuntojen määrä oli maanantaina kaikkiaan 3 218. Tapausluvut ovat kumulatiivisia, eli määrässä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Myös koronan aiheuttamaan tautiin menehtyneiden määrä on noussut. Espoossa sijaitsevissa hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa on nyt kaikkiaan 30 koronaan menehtynyttä.

Kuolemantapauksista 22 on keväältä, kahdeksan syksyltä ja tuorein perjantailta, kertoo Metso.

Luvut eivät sisällä Husin sairaaloissa koronavirustautiin menehtyneitä espoolaisia.

Metson mukaan Espoon hoivakotien tilanne näyttää nyt rauhalliselta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut