Espoossa uusia koronakuolemia – viikko toi 224 tautitapausta lisää

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu 3 516 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Katja Luoma

Koronakuolemien määrä on kasvanut Espoossa, selviää Espoon kaupungin viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Katsauksen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli keskiviikkoon mennessä kuollut 38 espoolaista hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa. Määrä on kasvanut kolmella viikon takaisesta luvusta.

Luku ei sisällä Husin sairaaloissa koronavirustautiin kuolleita espoolaisia.

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu kaikkiaan 3 516 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Luku on kumulatiivinen, eli se sisältää myös jo taudista parantuneet.

Tapausluku kasvoi 224:llä viime viikon keskiviikon luvusta.

Keskiviikon koronatilannekatsauksen mukaan viimeisen kahden viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi 54 prosentissa tapauksista.

Perheenjäseneltä tai samassa taloudessa asuvalta tartunnan sai 26 prosenttia ja muualta lähipiiristä kuin samassa taloudessa asuvalta seitsemän prosenttia.

Työpaikalta tartunta tuli neljälle prosentille, yksityistilaisuudesta kahdelle ja matkalta kahdelle prosentille sairastuneista. Oppilaitos tai päiväkoti oli tartunnan lähde yhdessä prosentissa ja muut kontaktit neljässä prosentissa tapauksista.

Viimeisen neljän viikon aikana koronatartunnan saaneista 16,5 prosenttia oli alle 18-vuotiaita, 34 prosenttia 18–34-vuotiaita ja 33,5 prosenttia 35–54-vuotiaita.

Tartunnan saaneista 55 vuotta täyttäneitä oli katsauksen mukaan 16 prosenttia.

Juttua korjattu kello 11.48: Korjattu otsikossa ensin ollut virheellinen tapausmäärä 214 oikeaksi eli 224:ksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut