Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esport sai jälleen lyhennysvapaata Espoolta saamalleen lainalle – taustalla kattovahinko ja korona

Viime tammikuussa sattunut kattovahinko ja korona ovat kurittaneet Tapiolan urheilupuistossa toimivan Esport Arena Oy:n taloutta niin, että yhtiö on anonut jo toisena vuonna peräkkäin Espoon kaupungilta saadun lainan lyhennyksen lykkäämistä.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina lainajärjestelyn. Vuosittainen lainalyhennys olisi ollut nyt noin 370 000 euroa ja se jyvitetään loppulainajalle.

Yhtiö maksaa kaupungille koron normaalisti. Uusi vuosilyhennys lainalle on ensi vuodesta lähtien noin 411 000 euroa. Lainasaldo oli viime vuonna noin 3,7 miljoonaa euroa.

Suurin syy talousvaikeuksiin on Esport Arenan mukaan kattovahinko, kun tammikuussa lumen kuormasta ylipainehallin katto repesi ja halli laskettiin alas automaattisesti.

Yhtiön mukaan kattovaurion lasku kohoaa noin 450 000 euroon, eikä vakuutusyhtiö ole suostunut korvaamaan vahinkoa.

Myös korona-aika on ollut liikuntakeskuksille vaikea. Esport Arena kertoo, että kävijämäärät ovat pudonneet 25–30 prosenttia, mikä näkyy yhtiön tuloissa.