Espoolainen Casper Matikainen poolbirjardin miesten maajoukkuerinkiin

Casper Matikainen kuuluu poolbiljardin miesten maajoukkueeseen. Arkisto/Päivi Tuovinen

Poolbiljardin miesten maajoukkuerinkiin on kutsuttu tässä vaiheessa mukaan kymmenen kärkipelaajaa. Ringissä on mukana Espoon Biljardikerhoa edustava Casper Matikainen.

Hänen meriitteihinsä kuuluu muun muassa viides sija 9-pallon MM-kilpailuissa.

– Tämän hetken ”kuumimmat” pelaajat ovat tietysti Matikainen ja Petri Makkonen. He edustavat joukkueena Suomea World Cup of Pool turnauksessa. Turnaus pelataan toukokuussa Englannissa, kertoo poolbiljardin lajipäällikkö Marko Muukka Suomen Biljardiliiton tiedotteessa.

Muukan mukaa ringissä on nuoruutta mutta myös vankkaa kokemusta. Kolme pelaajista on ammattilaisia. Yksi heistä on espoolainen Matikainen.

Rinkiläisille annetaan mahdollisuuksia muun muassa harjoittelun seurantaan ja psyykkiseen valmennukseen liittyen. Leiritys on myös tärkeässä roolissa.

Yksi kauden päätavoitteista on poolbiljardin EM-kilpailut, jotka pidetään marraskuussa Turkissa. Joukkueeseen valitaan suoraan neljä pelaajaa kotimaan ranking-listan mukaan. Viidennen pelaajan päättää pooljaosto. Vuoden aikana seurataan tarkkaan pelaajien menestystä esimerkiksi EuroTourilla.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut