Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini valmis sopimaan erokärhämän yhdellä ehdolla – "Pitää katua tomussa ja tuhkassa ja pyytää anteeksi"

Kaupunginvaltuutettu Timo Soini pitää erottamistaan Espoon sinisten paikallisyhdistyksestä laittomana.

Soini on lähestynyt sinisten puoluehallitusta ja toivoo puoluehallituksen lähettävän Espoon sinisten paikallisyhdistykselle selvityspyynnön laittomasta ja sääntöjen sekä yhdistyslainvastaisesta toiminnasta.

Hän vetoaa puolueen sääntöihin ja yhdistyslain 15 pykälän rikkomiseen.

Soini pyytää niiden Espoon paikallisyhdistyksen toimijoiden erottamista puolueesta, jotka ovat syyllistyneet puolueen sääntöjen ja yhdistyslain rikkomiseen.

– Minua olisi ennen erottamiskäsittelyä sääntöjen ja lain mukaan pitänyt kuulla asiasta, Timo Soini sanoo Länsiväylälle.

– Tätä ei ole tehty ja se loukkaa oikeuksiani ja mustaa lakiin ja sääntöihin nojaavan puolueemme mainetta ja on puolueen vastaista toimintaa.

Soini on valmis sopimaan kärhämän yhdellä ehdolla: "Mikäli asianosaiset katuvat tomussa ja tuhkassa sekä pyytävät anteeksi laitonta toimintaansa, olen valmis antamaan anteeksi."

Jos näin ei tapahdu, laittoman päätöksen tehneet toimijat pitäisi Soinin mukaan erottaa puolueesta.

Espoon sinisissä on ollut toinen käsitys tilanteesta. Sinisten paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Ahti Ortju sanoi tiistaina Demokraatille, että erottamisen laittomuus on Soinin tulkinta asiasta.

– Meidän säännöissä ei ole mitään kenenkään kuulemisesta. Meillä on ihan selkeä päätös, että hän on toiminut vastoin meidän yhdistyksen etua. Se on riittävä peruste erottamiseen. Siinä ei tarvitse kuulemisia, Ortju sanoi.

Sama mainos, jonka perusteella Espoon siniset erotti Timo Soinin, johti myös sinisistä talvella Liike Nytiin siirtyneiden Jukka Kilven ja Jonna Löflundin erottamiseen Liike Nytistä.

LUE MYÖS:

Kuohunta Espoossa jatkuu – nyt erotettiin kaksi Timo Soinin kanssa mainoksessa poseerannutta Liike Nytin ehdokasta

Timo Soini erotettiin Espoon Sinisistä – paikallisyhdistys suuttui Soinin esiintymisestä toisen puolueen mainoksessa