Espoon Telinetaitureista nousee tähtiä – Emil Soravuo, 24, jännittää olympiapaikan puolesta

Telinevoimistelu: Seurassa jännitetään, nouseeko Emil Soravuo ensimmäiseltä varasijalta Tokion koneeseen.

Espoon Telinetaitureiden tavoitteellinen valmennus tuottaa tasaisella tahdilla menestyneitä urheilijoita.

Kilpavoimistelussa luodaan tavoitteet lajikohtaisesti. Ne voivat vaihdella kansallisesta osallistumisesta menestykseen olympiatasolla. Emil Soravuon laji on permanto.

Toiminnanjohtaja Olli-Pekka Lintula myhäilee tyytyväisenä, kun kolmen viikon kesäleirit ovat täynnä. Leiri liikuttaa vajaata kuutta sataa lasta ja luo uusia tarinoita.

– Tämän vuonna leiri on myyty loppuun, toiminnanjohtaja kertoo.

Espoon Telinetaiturit on iso. Seurassa on peräti 2700 urheilijaa, joista kilpalisenssillä urheilee noin 350 nuorta. Osa myös ammattilaisena, kuten 24-vuotias Emil Soravuo.

– Pitkän tähtäimen suunnitelmissa ja tavoitteena on kilpailla Pariisin olympialaisissa, Soravuo tiivistää suunnitelmiaan.

Seura tarjoaa harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia naisten ja miesten telinevoimistelussa, trampoliinivoimistelussa, TeamGymissä ja akrobatiavoimistelussa.

– Panostamme huippu-urheiluun kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Meillä on maajoukkueringeissä noin 50 urheilijaa. Seurassamme on Suomen kärki kaikissa viidessä lajissa, toiminnanjohtaja kertaa ylpeänä.

EsTT:n tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten voimisteluharrastusta alueellaan, kasvattaa kilpavoimistelijoita sekä järjestää muuta voimisteluun liittyvää toimintaa.

– Vahvuutemme on, että neljästä salista kolme on omaa. Tuulimäki on Espoon kaupungin kalustama ja ylläpitämä kun taas Mankkaa ja Vitikka ovat seuran hallinnoimia voimistelun erikoissaleja. Uusi Suomenojan parkour-, akrobatia- ja telinevoimistelusali on avattu syksyllä 2019. Koulut soveltuvat huonosti telinevoimisteluun.

Oman salin merkitys korostuu, kun valmennustapahtumasta halutaan tehdä laadukas.

– Jos harjoittelee Kisahallissa, joutuu koko ajan kellottamaan aikaa, minkä saa olla telineellä. Omissa tiloissamme voimme rytmittää harjoitteet ja harjoittelussa vietetyn ajan urheilijan toiveen mukaisesti.

Telinetaitureiden toiminta on vakaalla pohjalla. Seura on määrätietoisesti hakenut kasvua viime vuosina.

– Olemme panostaneet hyvään valmentamiseen. Seurassa toimii lähes kaksikymmentä ammattivalmentajaa. Koulutamme joka vuosi kolmisenkymmentä nuorta valmentamaan, ensin apuvalmennustehtäviin kasvattaen vastuuta vähitellen.

Seurassa on noin sata tuntiopettajaa. Telinetaiturit on jalkautunut hyvin myös kouluihin.

– Talvella järjestämme kouluissa noin sata iltapäiväkerhoa. On muistettava, että kokonaisjäsenmäärästämme vain pieni osa kilpailee. Meillä on muun muassa teineille omia ryhmiä vapaampaan harjoitteluun. Haluamme tarjota lapsille monivuotista matkaa seurassamme.

Pandemian aikana moni urheiluseura on menettänyt nuoria jäseniään.

– Meillä oli viime talvena pieni notkahdus, mutta saimme keväällä paljon nuoria takaisin.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut