Jättimäinen kouluhanke alkaa Kirkkonummella – kaksikielinen koulukeskus maksaa 42,5 miljoonaa euroa

Koulut: Kirkkonummi ratkoo koulujensa sisäilmaongelmaa rakentamalla uudet tilat Gesterbyn koulukeskukselle.

Vuosien suunnittelun ja viime hetken vääntöjen jälkeen Kirkkonummen valtuusto päätti maanantai-iltana toteuttaa uuden kaksikielisen Gesterbyn koulukeskuksen.

Hanke on kunnan uusista alkavista hankkeista selvästi suurin. Kustannusarvio on noin 42,5 miljoonaa euroa.

Gesterbyn nykyiset koulurakennukset puretaan Papinmäen koulua lukuun ottamatta. Huomattava osa rakennuksista on jo tyhjänä ja oppilaita väistötiloissa.

Koulukeskukseen suunnitellaan ja rakennetaan uudet tilat Gesterbyn koululle, Winelska skolanille ja Papinmäen koululle.

Uudet koulutilat suunnitellaan noin 1 270 oppilaalle. Henkilökuntaa koulukeskuksessa on noin 200.

Ruotsin- ja suomenkieliset koulut jatkavat itsenäisinä oppilaitoksina, mutta yhteisiä tiloja pyritään toteuttamaan mahdollisimman paljon.

Nykyisin Gesterbyssä toimivalle Kyrkslätts gymnasiumille suunnitellaan tiloja uuteen lukiokampukseen, johon muuttaa myös Porkkalan lukio. Kampusta suunnitellaan pääkirjaston viereen.

Ruotsinkieliselle lukiolle kaavaillaan väistötiloja Porkkalan lukion yhteyteen siksi aikaa, kunnes uusi kampus on valmis, ja Gesterbyn koulukeskuksen rakentaminen on alkanut.

Gesterbyn koulukeskus aiotaan toteuttaa nopealla aikataululla, noin neljässä vuodessa. Uudet tilat olisivat käytössä siten syksyllä 2025.

Hanke valmistellaan elinkaarimallilla, jolloin urakoitsija tulee jo heti suunnitteluvaiheessa mukaan, rakentaa tilat ja hallitsee niitä esimeriksi 20 vuotta. Malli on sama kuin Jokirinteen kouluhankkeessa.

Rahoitus hoidetaan Gesterby-hankkeessa leasingrahoituksella, jolloin investointikustannukset jakautuvat parille vuosikymmenelle.

Sopimusaikana kunta maksaa leasingmaksua ja sopimuksen lopussa kunta lunastaa tilat jäännösarvolla tai jatkaa sopimusta.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto äänesti maanantaina vielä Gesterbyn koulukeskuksen hankesuunnitelmasta.

Pro Kirkkonummen Antti Kilappa esitti, että koulukeskushanketta vaiheistetaan, eikä kaikkea rakenneta yhdellä kertaa. Kilapan esitys hävisi äänestyksen 9–42.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut