Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäätelökesä on nyt kuumimmillaan: Maailmalla klassikkomaut jyräävät vahvana – mutta aasialaiset versiot tekevät tuloaan, katso löytyykö suosikkimakusi listalta

Hellekesä houkuttelee maistamaan erilaisia jäätelöitä. Espoolaiset eivät yltäneet K-ryhmän listauksessa jäätelön syöjinä kärkipäähän. Suurimmat ystävät löytyivät Pirkanmaalta ja Satakunnasta. K-ryhmän mukaan Suomessa suosituimpia makuja ovat suklaa, sekoitukset ja vanilja.

Kansainväliset trendit muuttavat makupaletin jo erikoiseksi. Tämä selviää lontoolaisen palkitun kakkuihin erikoistuneen yrityksen Jack and Beyondin teettämästä listauksesta.

Listauksen kärkipäässä komeilevat kuitenkin tutut ja turvalliset vanilja, suklaa, mansikka ja banaani. Kookos on noussut jo neljänneksi.

Suomessa tutumpia makupareja jäätelön kanssa ovat muun muassa tee, basilika ja valkosipuli. Villeimmiltä mauilta kuulostavat sen sijaan hummeri, punainen papu, makea maissi, oliiviöljy ja pekoni.

Aasialaisia trendejä edustavat matcha ja makean säväyksen tuova raitajuuri ja ube eli purppurajamssi.

Ruokamaailman makuja sekoitetaan yhä rohkeammin jäätelöihin.

Sunnuntaina 18. heinäkuuta vietetään kansainvälistä jäätelöpäivää. Jackandbeyond.com listasi sosiaalisesta mediasta hashtagien perusteella hiteiksi nousevia makuja.