Esittäjä vaihtui – Sami Luttinen Fidelion päärooliin

Urkuyö & Aaria -festivaalin, Tapiola Sinfoniettan ja Espoon Kaupunginteatterin yhteistuotantona toteutettavassa Beethovenin Fidelio-oopperassa Roccon roolin esittäjä vaihtuu. Matti Salmisen korvaa Saksassa merkittävän uran tehnyt basso Sami Luttinen. Salminen jatkaa teoksen laulajien taiteellisena neuvonantajana.

Sami Luttisen ura alkoi Timo Mustakallio -laulukilpailun voitolla vuonna 1993. Samana vuonna Luttinen myös debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on ollut kiinnitettynä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin solistikuntaan vuodesta 1997 lähtien.

Fidelio-oopperaa on valmisteltu neljä vuotta. Fidelio käsittelee ihmisoikeuksia ja sananvapautta. Teoksen ensi-ilta oli suunniteltu elokuulle 2020, mutta se jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin.

Näyttämöteoksen ohjaa Erik Söderblom. Esityksen kapellimestarina toimii Okko Kamu. Solistikaartiin kuuluvat myös Ilkka Vihavainen, Rolf Broman, Jussi Myllys, Silja Aalto, Saara Kiiveri, Ilmari Leisma, Henri Uusitalo ja vuoden 2021 Timo Mustakallio -laulukilpailun voittanut Johan Krogius.

Fidelio saa ensi-iltansa Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa tiistaina 24. elokuuta. Teos esitetään myös 26. ja 28. elokuuta. Vapaiden paikkojen lipunmyynti avataan 10. elokuuta Lippupisteessä ja Espoon Kaupunginteatterin lipputoimistossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut