Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viro kiristää taas koronarajoituksia

Viron hallitus ilmoitti viime viikolla kiristävänsä koronarajoituksia torstaista 26. elokuuta alkaen, koska koronavirustartunnat ovat taas lähteneet kasvuun.

Asiasta kertoo Tallinna 24-sivusto.

Torstaina voimaan astuu sisätilojen maskipakko. Maskia on käytettävä kaikissa julkisissa tiloissa, joissa koronatodistusta ei tarkasteta. Koronatodistuksesta pitää puolestaan ilmetä joko täysi rokotesarja, sairastettu korona tai enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos.

Kiristys tarkoittaa sitä, että maskia on käytettävä muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, pankkikonttoreissa, posteissa ja muissa julkisissa tiloissa.

Maskipakko koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä, mutta ei alle 12-vuotiaita lapsia.

Suomalaismatkailijat voivat Virossa esittää Omakannasta löytyvän ja tulostettavan koronatodistuksen.

– Koronaviruksen huomattavasti tarttuvamman deltavariantin leviäminen Virossa on saanut koronatartunnat taas nousuun ja myös sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on kasvussa. Niinpä meidän on aktiivisesti suojeltava itseämme ja muita, jotta koronaviruksen leviämien ei jälleen pakota meitä sulkemaan yhteiskuntaa. Jotta voimme vähentää deltavariantin leviämistä, meidän on otettava maskit käyttöön julkisissa tiloissa, Viron pääministeri Kaja Kallas kommentoi uusia rajoituksia.

Lisäksi koronatodistuksen tarkistusvelvoite laajenee niin, että kaikissa paikoissa, joissa koronatodistus tarkistetaan, se pitää jatkossa tarkistaa kaikilta asiakkailta tai osallistujilta, riippumatta tapahtuman osallistujamäärästä.

26. elokuuta alkaen koronatodistus pitää Virossa esittää esimerkiksi urheilutapahtumissa, saunoissa, vesipuistoissa, kylpylöissä, konferensseissa, julkisissa tapahtumissa, teatterissa, elokuvateattereissa, konserteissa, museoissa, näyttelyissä ja ravintoloissa.

Koronatodistusta ei edelleenkään kysytä kauppakeskuksissa ja ruokakaupoissa asioivilta ihmisiltä.

Viron terveysvirasto on myös julistanut maahan 11. elokuuta alkaen terveysuhkaan perustuvan hätätilan lisääntyneiden koronavirustartuntojen vuoksi.