Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kierrätyspisteen paikka vaihtuu Espoon Henttaalla

Rinki-ekopisteen sijainti Espoon Henttaalla vaihtuu lokakuun alusta, kertoo Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy tiedotteessaan. Kierrätyspiste sijaitsee nyt Henttaan puistokadun ja Sanakadun kulmassa.

Uusi kierrätyspiste sijaitsee Kauppakeskus Suurpellon piha-alueella, osoitteessa Kynäkatu 6. Se otetaan käyttöön 2. lokakuuta.

Ekopisteeseen voi tuoda kartonki-, lasi-, muovi- ja metallipakkauksia, sekä kodin pienmetallia kerrotaan tiedotteessa. Ringin kumppanit keräävät kierrätyspisteessä paperia ja vaatteita ja vastaavat tiedotteen mukaan omista säiliöiden siirtoaikatauluista.

Rinki-ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa Ringin karttahausta.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet löytyvät myös keräyssäiliöihin kiinnitetyistä tarroista.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset, esimerkiksi öljykanisterit eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta.

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan kerrotaan tiedotteessa. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Jos Rinki-ekopisteen säiliö on täynnä, siitä on hyvä tehdä ilmoitus. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista, muistutetaan tiedotteessa. Jätettä ei koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja alue roskaantuu nopeasti.