Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä Kotipizza on nyt ainoa laatuaan Suomessa – korona pakotti muutokseen

Yritys: Järvenpäässä on Suomen ainoa Kotipizza, jossa on kaksi erillistä keittiötä.

Järvenpään Kotipizzan seitsemän viikkoa kestänyt remontti on valmis ja ravintola avautui uudelleen 1. päivä joulukuuta. Remontin ansiosta ravintolan tila tuplaantui, ja ravintolalla on myös 16-paikkainen terassi.

Suurimmat mullistukset tapahtuvat kuitenkin keittiötiloissa, kertoo Keski-Uusimaa-lehti.

Järvenpään Kotipizzasta tuli Suomen ainoa Kotipizza, jolla on kaksi erillistä keittiötä. Toisessa keittiössä valmistetaan kaikki paikan päällä tehdyt tilaukset ja verkkokaupan kautta saapuvat noutotilaukset. Toinen huolehtii kuljetettavista tilauksista.

– Koronapandemia lisäsi verkkokauppa- ja kuljetustilauksia niin paljon, että entinen keittiö ruuhkautui usein pizzaperjantain huipputunteina, kertoo Pasi Rajala, toinen ravintolan yrittäjistä.

Rajala ja hänen yrittäjäkumppaninsa Kati Rusanen aloittivat Järvenpään Kotipizzan yrittäjinä vuonna 2019.

Remontoitua ravintolaa juhlistetaan erikoistuotteella: Kotipizzasta saa rajoitetun ajan sushipizzaa, jossa voi maistaa wasabia, inkivääriä ja lohta.

– Järvenpää on Suomen sushipääkaupunki. Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola onnistui tuomaan sushin maut pizzaan erinomaisen hyvin, Rajala sanoo.

Erikoisuudet eivät lopu vielä siihen. Ravintolan takaseinää koristaa graafikko Rami Niemen suunnittelema seinämaalaus, joka antaa esimakua koko Kotipizza-ketjun pizzalaatikkojen tulevasta kuosista. Seinällä on tunnistettavissa muun muassa Ainola ja Sibeliuksen hahmo sekä viittauksia kaupungin blues-menneisyyteen.

Rusanen ja Rajala ovat Kotipizzan yrittäjiä myös Keravalla, Hyvinkäällä ja Lohjalla. Vuosina 1994–2000 Rusanen oli työntekijänä samassa ketjussa. Nykyisin kaksikko työllistää 60 henkilöä eri paikkakunnilla.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.