Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Club For Fiven joulukonsertissa Tapiolassa on tänä vuonna aivan erityistä latausta – "Tätä on odotettu"

A cappella -lauluyhtye Club For Five on aloittanut joulukiertueensa Maija Sariolan mukaan "ihan fiiliksissä".

– Tätä on odotettu. Kuulijat ovat tulleet konsertteihin hyvällä fiiliksellä, koska kaikki kaipaavat nyt hengähdystä arkeen, Sariola sanoo.

Tämän vuoden joulukiertue on yhtyeelle 14:s. Kiertue on nyt poikkeuksellinen kahdellakin tavalla, koska viime vuonna kiertue jäi koronan vuoksi tekemättä ja tämän kiertueen jälkeen yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Susanna Lukkarinen jättää yhtyeen.

Joulukonsertti on olennainen osa joulunaikaa sekä yhtyeelle itselleen että kuulijoille.

– On ihanaa nähdä, miten eri kaupungeissa valmistaudutaan joulunviettoon, Sariola sanoo.

– On hienoa, että saamme olla viemässä eteenpäin joulumusiikkiin liittyviä perinteitä.

Tänä vuonna Club For Five on julkaissut singlenä oman tulkintansa Tulkoon joulu -laulusta.

Jouluna 2021 -konsertissa kuullaan muutama uusi sovitus tutuista joululauluista ja vähän harvemmin kuultuja joululauluja.

– Ohjelmisto on perinteikäs ja tunteellinen ja vie kuulijat lapsuuden muistoihin. Mukana on myös reipasta tonttumeininkiä, Sariola kuvaa.

Ideat sovituksiin syntyvät monilla eri tavoilla. Joskus kappaleen sovittaa yksi ihminen, joskus sovitus tehdään yhdessä. Ideointivaiheessa joku saattaa keksiä, että tähän kaivattaisiin nyt jotain jazzahtavaa, joskus lähdetään liikkeelle yhdestä riffistä.

Ensi lauantaina 11. joulukuuta Espoon kulttuurikeskuksessa järjestettävillä konserteilla on yhtyeen jäsenten sydämissä erityinen sija, koska Maija Sariola ja Susanna Lukkarinen ovat espoolaisia. Myös Jouni Kannisto ja Juha Viitala ovat asuneet Espoossa.

Kytkökset Espooseen ovat monin tavoin vahvat. Club For Five toimi KuoroEspoon taiteellisena johtajana vuoden 2010 festivaaleilla. Yhtye on myös levyttänyt Tapiolan kuoron kanssa Jouluenkelin. Heillä on paljon linkkejä myös Espoon musiikkiopistoon ja Ebeliin. Kaiken lisäksi valtaosa yhtyeen musiikista on levytetty Espoossa.

– Tapiolan konsertti on kotikentällä ja siellä on aina paljon tuttuja.

Susanna Lukkariselle esiintyminen tulee olemaan osin haikea.

– Club For Five on ollut iso ja rakas osa elämääni jo parikymmentä vuotta. Olen rakastanut laulamista ja esiintymistä yhtyeen riveissä ja bändistä on tullut minulle kuin toinen perhe. Nyt on kuitenkin aika avata uusia ovia, Lukkarinen sanoo tiedotteessa.

Yhtye julkistaa uuden laulajan ensi vuoden puolella.

Heti alkuvuodesta yhtye lähtee uudelle kiertueelle. Työn alla on myös uusi levy. Edellinen, Virret-albumi, ilmestyi vuonna 2020.

Club For Fiven Jouluna 2021 -konsertti Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa (Kulttuuriaukio 2) lauantaina 11. joulukuuta kello 15 ja 19. Koronapassi on käytössä.

Liput Lippu.fi:stä.