Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauluyhtye Rajaton tulee Tapiolaan täynnä patoutunutta energiaa – nämä kaksi joulun klassikkoa on pakko olla konsertissa mukana, sanoo Ahti Paunu

Lauluyhtye Rajaton kiertää joulukonsertteineen maata 18:tta kertaa. Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Hannu Lepola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius tulkitsevat konserteissa yhtyeen suosituimpia joululauluja.

Viime vuonna kiertue typistyi koronan takia kahteen konserttiin.

– Täytyy sanoa, että patoutunutta kiertue-energiaa on kertynyt aika paljon, Ahti Paunu naurahtaa.

Hänelle lauantain konserttipaikka eli Espoon kulttuurikeskus on tuttu paikka – melkein kuin toinen koti – koska hän on aikoinaan opiskellut Espoon musiikkiopistossa.

Rajaton ei ole koskaan tullut laskeneeksi, paljonko joulukiertueella kertyy kilometrejä. Keikkamatkat tehdään mahdollisuuksien mukaan junalla.

– Tänä vuonna kiertuepaikkakunnat ovat sellaisia, että ehdimme melkein aina kotiin yöksi.

Ennen joulukiertuetta Rajaton vieraili Yhdysvalloissa Philadelphiassa, jossa yhtye esiintyi Abba-ohjelmistollaan The Philly Popsin solistina kolmessa konsertissa.

– Konsertit osuivat hyvään ajankohtaan, koska Abban uuden levyn julkaisemisesta oli kulunut vain muutama päivä, Paunu mainitsee.

– Abba on aina ajankohtainen ja Abban musiikki saa ihmiset hyvälle tuulelle, vaikka erolauluja on aika paljon. Mamma Mia -elokuva kasvatti uuden Abba-fanien sukupolven.

Ensi vuonna Rajaton täyttää 25 vuotta ja yhtye aikoo juhlia sitä monin tavoin. Pitkin vuotta on erityyppisiä konsertteja ja suunnitelmiin kuuluu myös kiertue Kanadaan ja USA:han.

Lokakuussa on juhlakonsertti Helsingin Musiikkitalossa.

Espoon kulttuurikeskuksen Rajaton Joulu -konsertti lauantaina 18. joulukuuta kello 18 on Lions Clubin hyväntekeväisyyskonsertti, jossa kuullaan Rajattoman rakastetuimpia joululauluja.

– Olemme tehneet kolme joululevyä ja konserteissa kuullaan poimintoja niiltä kaikilta, Ahti Paunu mainitsee.

Mia Makaroffin Ketun joululaulu ja Jussi Chydeniuksen Joululaulu ovat ne laulut, joiden on pakko olla aina mukana.

Konsertissa kuullaan myös kaksi uutta sovitusta lauluista, jotka on aiemmin kuultu vierailevien solistien kanssa esitettynä. Toinen on Suvi Teräsniskan kanssa esitetty Tämä maailma tarvitsee rakkautta ja toinen Maria Ylipään kanssa esitetty Aasi ja timpurin muija.

Koronapassi on käytössä Espoon kulttuurikeskuksessa tapahtumien yhteydessä. Koronapassi ja henkilöllisyys tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta.

Liput konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteessä.

Rajatonta on mahdollisuus kuulla myös 19. joulukuuta Joulun tähdet -konsertissa TV4:llä kello 19.30.