Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reissaatko Tallinnaan? – Listasimme kaupungin 4 parasta brunssia

Brunssikulttuuri on lyönyt itsensä läpi Tallinnassa ja nykyään moni ravintola ja kahvila tarjoilee viikonloppuisin herkullisia, pitkiin ja laiskoihin sunnuntaiaamuihin sopivia aamiaisen ja lounaan yhdistelmiä.

Brunssit ovat suosittuja myös paikallisten keskuudessa, joten pöytävaraus on suositeltavaa tehdä etukäteen. Tallinna24 listasi muutamia hyväksi koettuja brunssipaikkoja, joihin voi saapua vaikkapa juhlistamaan helmikuista ystävänpäivää.

Fotografiskan ravintola

Kansainvälinen ravintolaopas White Guide valitsi valokuvataiteenmuseo Fotografiskan ravintolan Viron toiseksi parhaaksi ravintolaksi vuonna 2021. Sunnuntaisin ravintolassa on tarjolla rento brunssi, jonka ruoat tarjoillaan pöytään. Brunssi on tarjolla klo 11–16. Jos haluaa ruokailla rauhassa, paikalle kannattaa tulla heti klo 11, sillä puolenpäivän jälkeen ravintolasali täyttyy nopeasti seurueista.

Alkupalat tuodaan pöytään ylellisellä kerrosvadilla. Lisänä on ravintolan itse leipomaa juurileipää. Tarjolla on 5–6 pientä annosta salaatteja sekä erilaisia leivän kanssa syötäviä tahnoja. Pääruoka-annos valitaan neljästä eri vaihtoehdosta. Fotografiskan ravintola käyttää mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita, joten brunssillakin on tarjolla mm. Äntun tilan vapaana kasvanutta kanaa ja Kalamatsin tilan vuohenjuustoa.

Fotografiskan sunnuntaibrunssi maksaa 26 euroa. Hintaan sisältyy kahvi tai tee, alkupalavalikoima sekä yksi pääruoka. Jos haluaa nauttia brunssin ohessa lasin samppanjaa, on kokonaisuuden hinta 34 euroa.

Brunssiherkkuja voi sulatella tutustumalla Fotografiskan valokuvanäyttelyihin. Lippu museoon pitää ostaa erikseen, mutta ravintola-asiakkaat saavat siitä 20 prosentin alennuksen.

Tallink City Hotel

Viime vuonna mittavan remontin läpikäynyt Tallink City Hotel tarjoilee nyt myös brunssia sunnuntaisin klo 12–15. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä brunssi on paikallisille asukkaille suosittu tapa juhlistaa syntymäpäiviä ja ravintolan ovella on heti sen avautuessa pitkä jono. Tallink Hotelsien brunssin erikoisuus on se, että hintaan kuuluu rajaton määrä kuohuviiniä. Brunssin hinta on 26,67 euroa ja Club One -asiakkaille 24 euroa. Kuohuviinipullot on katettu pöytiin tyylikkäästi coolereissa. Tarjottava kuohuviini on italialainen Tallink Siljan laivan kuohuviini.

Alkupalapöydässä on laaja valikoima erilaisia salaatteja, tahnoja, leikkeleitä, juustoja ja pieniä cocktailpaloja, kuten katkarapu-avokaadoleipiä ja sinisimpukoita. Lämpimien ruokien buffetissa on sekä pieniä annoksia, kuten uppomunia ja graavilohta että perinteisempiä vaihtoehtoja, kuten pekonia, makkaroita ja kanan siipiä. Brunssin tarjoilut on rakennettu niin, että myös lapsille löytyy sieltä syötävää. Jälkiruoaksi on tarjolla mm. kakkua, jäätelöä, suklaamoussea ja lettuja.

Sataman kupeessa sijaitseva Tallink Spa & Conference Hotel puolestaan tarjoilee sunnuntaisin erityistä perhebrunssia, jossa on lapsille erilaista ohjelmaa ja yllätyksiä. Joka sunnuntai paikalla on myös joku satuhahmo, kuten Lotte tai Peppi. Brunssipöydästä löytyy lapsille vohvelikone.

Ravintola R14

Rotermannin kortteissa, Tallinnan keskustassa sijaitseva ravintolan ja viinimyymälän yhdistelmä R14 tarjoilee brunssia sunnuntaisin klo 11–15.30. Ravintolassa on erillinen brunssimenu, josta asiakas voi tilata mieleisiään ruokia sekä juomia. Tarjolla on muun muassa tryffeliomelettia, shakshukaa, erilaisia voileipiä, uppomunia ja lettuja sekä vohveleita. Juomamenussa on tuorepuristettuja mehuja, smoothieita ja brunssidrinkkejä, kuten Mimosaa ja Belliniä.

Ravintola Pajuvilla

Nõmmen kaupunginosassa sijaitseva idyllinen ravintola Pajuvilla tarjoilee sunnuntaibrunssia silloin tällöin. Helmikuussa brunssi on tarjolla ainoastaan 20.2. klo 10–15. Brunssimenun hinta on 25 euroa per henkilö ja se sisältää alkupalaksi jaettavan annoksen graavilohta sekä yhden suolaisen ja makean ruokalajin erillisestä brunssimenusta. Tarjolla on muun muassa avokadotoastia, uppomunia ja munakokkelia sekä lettuja ja vohveleita. Oheen voi tilata smoothieita, kombuchaa tai Mimosaa.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tallinna24-sivulla. Lue lisää Tallinna- ja Viro-aiheisia juttua T24:sta.