Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa kuoltiin tammikuussa ennätyksellisen paljon – Lukema mittaushistorian korkein

Suomessa kuoli tammikuussa enemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan kuolleita oli 5 540 eli 482 enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus. Luku on vuonna 1945 alkaneen mittaushistorian korkein: aiempi ennätys oli vuodelta 2017, jolloin kuolleita oli 5 492.

Todennäköistä on, että tarkistuksen jälkeen lukema tulee entisestään kasvamaan.

– Tammikuun ennakkoluku tulee vielä tarkentumaan ylöspäin arviolta 100–200 kuolleella, Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo kertoo tiedotteessa.

Suomessa väestö ikääntyy, mikä heijastuu myös kuolleiden määrään. Yli 75-vuotiaiden määrä ylitti puolen miljoonan rajan vuonna 2017. Väestön ennakkotilaston mukaan 75 vuotta täyttäneitä oli tammikuun lopussa jo runsaat 577 000.

– Kuolleisuuden alenemisesta ja eliniän pidentymisestä huolimatta kuolleiden määrän odotetaan tulevaisuudessa jatkavan kasvuaan. Tuoreimman väestöennusteen mukaan vuosittainen kuolleiden määrä ylittää 60 000 rajan viimeistään 2030-luvulla, Rapo kertoo.