Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun ensimmäiset vegaaniset opiskelijaravintolat aloittivat Otaniemessä – Vegaanisuutta kannatti peräti 94 prosenttia: "Sikahyvä muutos"

Pääkaupunkiseudulle on syntynyt ensimmäiset vegaaniset opiskelijaravintolat.

Espoon Otaniemessä toimivat Kipsari Väre ja Studio Kipsari päättivät, että ne eivät enää tarjoa lihaa eivätkä muitakaan eläinkunnan tuotteita.

Kipsari-ravintolat osallistuivat tammikuussa vegaanihaasteeseen ja kysyivät asiakkailtaan, kannattaisiko niiden jatkaa vegaanisena tammikuun jälkeenkin. Jatkoa kannatti peräti 94 prosenttia vastaajista.

Vegaaniset opiskelijaravintolat ovat olleet mahdollisia vasta tämän vuoden alusta lähtien, kun Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kela muuttivat korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositusta.

Kipsari-ravintoloita pyörittää Kipsari Oy, jonka omistavat Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat.

Hallituksen puheenjohtaja Matti Jänkälä kertoo, että ravintolat haluavat toimia edelläkävijöinä ja tukea kestävää elämäntapaa sekä eläinten oikeuksia.

– Muutos ei ole meille suuri. Kipsari on jo vuosikymmeniä tarjoillut vain kasvis- ja vegaaniruokaa. Nyt vain siirrymme täysin kasviperäisiin tuotteisiin, hän sanoo tiedotteessa.

Ravintolapäällikkö Marjo Katainen kertoo, että vegaanisuus on saanut innostuneen vastaanoton.

– Jos katsoo vaikka meidän Facebook- ja Instagram-tilejä, niin emme ole koskaan saaneet näin paljon tykkäyksiä postauksiin.

– On ollut ilo olla johtamassa Kipsaria uudelle tasolle.

Keskiviikkona Kipsari Väreessä ruokailivat Sini Hintsala, Niilo Heinonen ja Siiri Hytönen. Heidän mielestään muutos on tervetullut.

– Olen syönyt täällä koko ajan vegaanista ruokaa. Tämä ei oikeastaan edes tunnu miltään muutokselta, Sini Hintsala sanoo.

– Minusta tämä on ihan sikahyvä muutos. Olen käynyt täällä kaksi vuotta. Täällä on ollut alun perinkin aika paljon vegaanista ruokaa, Siiri Hytönen jatkaa.

Hytönen kertoo yllättyneensä positiivisesti, että peräti 94 prosenttia kannatti vegaanisuutta.

Niilo Heinonen huomauttaa, että monet killat ovat siirtyneet kasvisruokaan ja siitä on enää pieni hyppy vegaaniseksi.