Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiesitkö? Tämä 1964 perustettu suomalainen yhtye jättää vertailussa varjoonsa Rolling Stonesin – "Viisi kuudesta on alkuperäisiä jäseniä"

Ehkä maailman vanhin lähes alkuperäiskokoonpanossa esiintyvä keikkaorkesteri Topmost pääsee toteuttamaan koronan takia pari kertaa siirretyn konserttinsa huhtikuussa Tapiolassa.

– Rolling Stonesissa on kaksi alkuperäisjäsentä ja Topmostissa viisi kuudesta on alkuperäisiä, yhtyeen manageri Petteri Kokljuschkin kehaisee.

Koulupojista koostunut Topmost perustettiin jo 1964. Yhtye on hyvässä hapessa edelleen.

Vuonna 1967 Topmost oli Suomen suosituin nuorisoyhtye ja se keikkaili myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Yhtyeen levytyksistä Merisairaat kasvot lienee se tunnetuin. Koko yhtyeen levytyshistoria on vuonna 2012 julkaistulla Topmost Years -albumilla. Yhtyeen tuorein single Hold Me on vuodelta 2019.

Topmostin muodostavat Heimo ”Holle” Holopainen (basso ja laulu), Kristian ”Kisu” Jernström (rummut ja laulu), Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin (laulu), Eero Lupari (kitara ja laulu), Harri Saksala (laulu ja saksofoni) ja Tommi Lindell (koskettimet).

– Meidän keski-ikä taitaa olla noin 70 vuotta, Gugi Kokljuschkin laskeskelee.

– Tommi Lindell on niin nuori, etten muista, minkä ikäinen hän on. Hän laskee meidän keski-ikää huomattavasti, Kokljuschkin sanoo ja nauraa.

Lindell on soittanut bändissä koskettimia vuodesta 2004. Hän tuli nyt jo edesmenneen Arto ”Poku” Tarkkosen (1948–2007) tilalle bändiin.

Topmostilla tulee tänä vuonna 56 vuotta täyteen.

– Se on arvokkainta, että bändi on edelleen olemassa.

Gugi Kokljuschkin sanoo, että hänen esiintymisen palonsa ei ole hiipunut mihinkään. Toinen tärkeä syy bändin jatkamiselle on ollut yhteenkuuluvuus bändikavereiden kesken – vaikka miehet eivät jatkuvasti ole tekemisissä toistensa kanssa.

– Konserteissa on riittänyt yleisöä, ja sekin on kannustanut jatkamaan. Ehkä yleisö muistelee nuoruuttaan vielä enemmän kuin me.

Uuttakin yleisöä tulee. He ovat kuulleet Topmostin kappaleen radiosta tai Spotifystä ja tulevat sitten kuuntelemaan live-esitystä.

– 1960-luvun melodinen musiikki kiinnostaa.

Topmost Hold Me & Love Me Tourin 2-tuntinen konsertti sisältää Topmostin hitit ja bändin jäsenten sooloja.

Konsertti on keskiviikkona 13. huhtikuuta kello 19 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.