Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kännykälle kohtalokkaimmat päivät ovat käsillä – Vakuutusyhtiö antaa 5 vinkkiä puhelimen varjeluun

Elämme niitä aikoja, joina suomalaisten kännyköillä on suurin todennäköisyys kohdata kohtalonsa. If-vakuutuksen selvityksestä ilmenee nimittäin, että kännyköitä särkyy ja varastetaan eniten heinäkuussa ja erityisen riskialttiita ovat heinäkuiset lauantait.

Vähiten kännykkävahinkoja sattuu tiistaisin.

Isoimmat festarit näkyvät vakuutusyhtiöön ilmoitettavien omaisuusvahinkojen määrässä.

Henrik Rantanen, If

Korona-aikaan vakuutusyhtiölle ilmoitettujen kännykkävarkauksien määrä romahti murto-osaan, mutta nyt varkaudet ovat taas lisääntyneet.

– Elämän normalisoituminen ja ravintoloiden sekä tapahtumien aukeaminen näkyvät jo tilastoissa, kommentoi tiedotteessa Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen.

Yleisimmät ryöstöpaikat ovat niitä, joissa on paljon ihmisiä: tapahtumat, ravintolat, turistinähtävyydet ja markkinat sekä julkiset kulkuneuvot kuten metrot ja niiden asemat.

– Perinteisesti isoimmat festarit näkyvät vakuutusyhtiöön ilmoitettavien omaisuusvahinkojen määrässä. Ennakoimme, että tästä kesästä tulee koronaa edeltävien vuosien kaltainen.

Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.