Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin 50-vuotiasta kaupunkia juhlittiin: Jääkiekon olympiavoittajille tunnustuspalkinto ja oma nimikkokaukalo

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä jakoi perinteikkäitä kannustuspalkintoja Otaniemen Dipolissa tänään perjantai-iltana.

Vuoden 2022 Espoon kasvatti -tunnustuksen saivat Jere Lehtinen ja Jere Sallinen. Palkintoa vastaanottamaan saapuivat Jere Sallisen vanhemmat, Miro Heiskanen, Riku Koivunen, Mika Kortelainen, jotka ovat olleet vahvasti myötävaikuttamassa Suomen jääkiekkomenestykseen. Tuoreimpina huippuhetkinä tänä vuonna saavutetut maailmanmestaruus ja olympiavoitto.

Espoon kasvattipalkintoon liittyy erityinen huomionosoitus. Uudella, Matinkylässä sijaitsevalla Ilmatar-areenalla nimetään jääkiekkokaukalo Espoon kasvattipalkinnon saajien mukaan Jere-kaukaloksi.

Kaukalon nimeäminen on tunnustus Jere Lehtiselle ja Jere Salliselle heidän ansioistaan Suomen jääkiekkomenestyksen rakentajina.

Jere-kaukalo muistuttaa jatkossa jokaista kaukalossa pelaavaa junioria siitä, että Espoosta voi halutessaan kasvaa menestyksekkääksi pelaajaksi, lätkävaikuttajaksi ja yhteisöllisyyden edistäjäksi.

Vuoden 2022 tulokas on Espoon 300 000. asukas ”Neiti Laukkanen”. Espoon asukasluku ylitti kesällä 300 000 asukkaan rajan, kun Laukkasen perheeseen syntyi uusi perheenjäsen. Tulokas toivotettiin tervetulleeksi Espooseen heti tuoreeltaan Espoon sairaalassa ja palkittiin Espoo-päivänä vuoden tulokas -palkinnolla.

Lue myös: Tässä on 300 000:s espoolainen – vanhemmat yllättyivät, kun kaupunginjohtaja ilmestyi onnittelemaan ja tarjosi "nukutusapua"

Vuoden 2022 Espoon kasvattajan tittelin vastaanotti Sampo Suihko, joka on tehnyt mittavan uran koulutuksen ja sivistyksen parissa sekä Suomessa että kansainvälisissä verkostoissa.

Hänen rakkautensa kulttuuriin näkyy intohimona musiikkiin ja laulamiseen. Sampo Suihko on ollut aktiivisesti mukana myös Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn sekä Omnia Basketball Academyn toiminnan käynnistämisessä, jotka ovat myös tämän vuoden palkittavia.

Suihko toimi vuosina 2012–2016 Espoon kaupungin sivistystoimenjohtajana sekä vuosina 2004–2012 ja 2017–2021 Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian toimitusjohtajana. Suihko on toiminut aktiivisesti myös muun muassa kotiseutuasioiden parissa.

Vuoden 2022 Espoon kasvattajayhteisö on Omnia ja Omnia Basketball Academy. Omnia Basketball Academy (OBA) ja koripallojoukkue on toiminut vuodesta 2019 osana Omnian urheiluoppilaitostoimintaa.

Kyseessä on tavoitteellisesti opiskeleva ja pelaava SM-tason U19-koripallojoukkue, jossa yhdistyvät huippu-urheilu, opiskelu, osallisuuden ja kotoutumisen edistäminen sekä kulttuurien välinen vuorovaikutus.

Lukuvuonna 2019–2020 aloittaneen projektin parissa on tähän mennessä ollut jo lähes 70 pelaajaa. Toimintamallin onnistumisen yksi päätekijä on ollut toimiva yhteistyö hallintotahojen kesken. Toiminnassa ovat mukana Walter ry, URHEA, Omnia, Koripalloliitto, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Espoon kaupunki.

Palkinnon vastaanottivat Simo Tarvonen, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA, Maurizio Pratesi, Walter ry, Suomen koripalloliitto, Petra Sillanpää, Tuula Antola, Sampo Suihko ja Justice Graham, Omnia..

Lue myös: Espoolainen korisilmiö löi kaikki ällikällä – nyt joukkue kertoo, miten Omnia Basketball Academy sai alkunsa

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Espoosta tuli kaupunki. Tästä syystä perinteinen Espoo-päivä on laajentunut koko viikon kestäväksi kaupunkijuhlaksi. Espoo juhlii! -viikkoa vietetään parhaillaan. Tunnustusten jakotilaisuus oli osa Espoo-päivän ja Espoo 50 vuotta kaupunkina - ohjelmaa. Kaupunginjohtajan kannustuspalkintojen jakoperinne aloitettiin 2011. Huomionosoituksilla edistetään kasvavan Espoon yhteisöllisyyttä ja kiinnitetään huomiota myönteisiin tekoihin.