Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SM-liigan uusi Jokerit-päätös selkeyttää Kiekko-Espoon tilannetta – "Espoo on tehnyt paljon työtä vuosien ajan", kommentoi liigapomo

Jääkiekon Liigan ilmoitus, että Jokereilla ei ole asiaa SM-liigaan kaudella 2023–24, selkeyttää Kiekko-Espoon tilannetta.

Espoolaiset haluavat liigaan, ja tavoite noususta kaudelle 2024–25 sanotaan nyt suoraan.

– Uutinen (Liigan ulostulo) on tuore tietysti meillekin. Me voimme vain keskittyä omaan tekemiseemme, jotta olisimme liigakelpoisia tulevaisuudessa, Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein painottaa.

Kiekko-Espoo ei hae liigalisenssiä vielä kaudelle 2023–2024.

– Teemme seurassa töitä sen eteen, että voimme hakea liigalisenssiä kaudelle 2024–2025, puheenjohtaja alleviivaa.

Ollaanko Espoossa nyt huojentuneita, että mikään muu seura ei nouse Liigaan ohituskaistalta?

– Mitä muut tekevät, siihen emme voi vaikuttaa. Me voimme vaikuttaa vain omaan tekemiseemme.

Puheenjohtaja Rubinstein epäilee, että tilanne liigalisenssihakemuksien suhteen on uusi myös Liigalle.

– Me olemme iloisia siitä, että Liiga on kertonut kantansa lisenssiprosessiin liittyen. Toiminta Liigan puolelta on mielestämme avointa ja selkeää, Rubinstein linjaa.

Kiekko-Espoo on ilmaissut Liigalle, että se pyrkii hakemaan liigalisenssiä kaudelle 2024–25. Kiekko-Espoon edustajat tapasivat Liigan johtoa torstaina 25.8..

– Kiekko-Espoo ja Jokerit ovat toisistaan erillisiä tapauksia. Kiekko-Espoon tähtäin on kaudessa 2024–25, ja sen osalta Liiga haluaa säilyttää avoimen asenteen. Espoo on tehnyt paljon työtä vuosien ajan saavuttaakseen haluamansa, SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi tiedotteessa.

Kiekko-Espoon suuri haaste on talous. Seura kertoi aiemmin tällä viikolla, että sen tulos ylsi viime kaudella niukasti voitolle. Seuran liikevaihto oli 646 308 euroa ja tulos voitollinen 603 euroa.

Kiekko-Espoon operatiivinen johtaja Antti Manninen kuvasi viime kautta haasteelliseksi.

– Kausi päättyi haasteiden jälkeen lopulta talouden osalta pieneen positiiviseen tulokseen. Urheilullisesti kirkkaimpaan ei kaudella vielä ylletty, tappiot Suomen Cupin ja kevään Mestis-finaaleissa olivat tietenkin pettymyksiä, nälkää jäi tulevaan kauteen, totesi Manninen tiedotteessa.