Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kelan puhelinpalvelu on ollut tällä viikolla tukossa: 50 000 soittoyritystä – tästä se johtuu

Kelan puhelinpalvelussa on ollut kuluneen viikon aikana ruuhkaa. Lukijamme lähestyi ja kertoi, että palveluajan saaminen on ollut viikon aikana keskimääräistä hankalampaa.

Kelan ryhmäpäällikkö Tiina Purmonen kertoo, että ruuhkaa on ollut keskimääräistä viikkoa enemmän.

– Se selittyy sillä, että eletään viimeistä viikkoa ja kuukausi vaihtuu kohta toiseksi. Tuet maksetaan näihin aikoihin, lapsilla alkaa päivähoito ja jos henkilöllä on vaikkapa muutto edessä, sellainen ajoittuu tähän vaiheeseen kuukautta. Kysymistä tulee sitä kautta tavanomaista viikkoa enemmän, Purmonen selvittää.

Numeroiksi muutettuna kiireviikko tarkoittaa Kelalla noin 50 000 soittoyritystä asiakaspalveluun. Perusviikkona sama lukema on 40 000.

Kela tarjoaa myös 15 minuutin puhelinpalveluaikoja heille, joiden asia ei vaadi välitöntä vastaamista. Lukijamme varasi tällaisen ajan ja ihmetteli, että sellaisen sai vasta noin pari viikkoa soiton jälkeen. Purmosen mukaan tämä on tavanomainen käytäntö.

 – Meillä laitetaan muutama viikko ajanvarausta aina eteenpäin, sillä niillä on niin paljon kysyntää. Lähempänä olevat ajat on jo ehditty varata. Puolitoista viikkoa on pitkä aika, mutta hirveän paljon pidemmälle ei laiteta aikoja varattavaksi ettei tarve ehdi mennä ohi.

– Asiakkaat pystyvät varaamaan vaan 15 minuutin aikoja tällä hetkellä. Jos ei ehdi siinä hoitaa, sitten pystyy varaamaan uuden ajan ja hoitaa asiansa sillä loppuun, Purmonen kertoo käytännöstä.