Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Ole tarkkana keinotekoisista alennuksista, kun olet ostamassa tarjoustuotetta Black Fridaynä

Maailmanlaajuinen Black Friday tarjoaa lähtökohtaisesti tuntuvia alennuksia tuotteesta kuin tuotteesta. Hintaopas-palvelun tekemän selvityksen perusteella jotkut niistä voivat olla keinotekoisia. Keinotekoisuus syntyy siitä, että tuotteiden hintoja ensin nostetaan ja sen jälkeen lasketaan suurempien alennusprosenttien saavuttamiseksi.

Esimerkkinä käytetään muun muassa pesukonetta, jonka hinta on ollut lokakuun 20. päivänä 649 euroa. Marraskuun 14. päivä sen hinta on ollut 799 euroa. Tällä hetkellä sen hinta on 599 euroa. Tai langattomat kuulokkeet, jotka ovat lokakuussa maksaneet 119 euroa. Marraskuun alkuun mennessä hinta on noussut 288 euroon. Tarjoushinta on pudonnut 79 euroon.

Esimerkit eivät ole missään tapauksessa ainoita. Selvityksen perusteella tällä hetkellä kokonaisuudessaan 39 prosentilla tuotteista hinta on laskenut marraskuun alkuun verrattuna. Hinta on noussut puolestaan 20 prosentilla tuotteista.

– 22 prosentilla tuotteista hinta on laskenut enemmän kuin 10 prosenttia, ja näiden tuotteiden keskimääräinen alennusprosentti on 23. Erinomaisia tarjouksia on siis myös saatavilla, kunhan muistaa vertailla tuotteiden hintavaihtelua ja hintoja eri kauppojen välillä, sanoo palvelun maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.