Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Hätäkeskukseen voi pian saada yhteyden chatilla

Hätäilmoituksen voinee jatkossa tehdä reaaliaikaisessa pikaviestipalvelussa eli chatissa, kertoo Uutissuomalainen. Hätäkeskuslaitoksen esiselvitys aiheesta valmistuu vuoden loppuun mennessä. Varsinainen kehitys ja käyttöönoton valmistelu alkaa todennäköisesti ensi vuonna, kertoo Hätäkeskuslaitoksen kehittämisosaston johtaja Arttu Perttula.

Chat-palvelun reaaliaikaisuus tarkoittaa sitä, että hätäilmoituksen tekijän kirjoittamat sanat ilmestyvät hätäkeskuspäivystäjän ruudulle kirjain kerrallaan. Tämä auttaa päivystäjää hahmottamaan, missä kunnossa hälytyksen tekijä on ja, pystyykö hän enää kommunikoimaan kirjoittamalla.

– Chat-palvelua voivat käyttää myös mykät ihmiset ja ääriesimerkkinä vaikkapa panttivangiksi tai muuhun vastaavaan tilanteeseen joutuneet, jotka eivät voi puhua.

Hätäkeskuslaitoksen chat-kanava on suunniteltu toteutettavaksi osaksi 112 Suomi -mobiilisovellusta.

– Vaihtoehtoisilla yhteydenottotavoilla lisäämme avun tarvitsijoiden tasavertaisuutta. Taustalla ovat myös EU-vaatimukset, Perttula sanoo Uutissuomalaiselle.