Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon uusimman liikuntakeskuksen suunnitelmat etenevät, myös golfkeskus suunnittelee laajennusta

Golfkeskus laajenee ja viereen nousee liikuntahalleja.

Laajalahteen Turunväylän läheisyyteen on suunnitteilla uusi liikuntapuisto, joka sijoittuisi kauppakeskittymä Brediksen ja Tapiola Golfin naapuriksi. Turveradantien ja Turvesuontien itä-eteläpuoliseen kulmaukseen tulisi uusia liikuntahalleja muun muassa tennis- ja padelkentille.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kaavaehdotusta torstaina 8. joulukuuta.

Liikuntakeskus koostuisi kolmesta liikuntahallista ja ulkopelikentästä. Liikuntahalleista kahteen on tulossa tenniskenttiä. Kolmannesta hallista on suunniteltu monitoimihallia, jossa voi pelata muun muassa padelia ja salibändya.

Pelikenttien lisäksi liikuntahalleihin tulee muun muassa kahvila ja lounasravintola ulkoterasseineen. Piha-alueelle on suunniteltu useita tennis- ja padelkenttiä sekä pysäköintipaikkoja.

Turvaradantien toisella puolella sijaitseva Tapiola Golf puolestaan haluaa laajentaa klubikeskustaan. Golfkeskuksen tavoitteena on hyödyntää jäljellä oleva rakennusoikeus. Laajenevan klubirakennuksen palvelut tukisivat golfkeskuksen lisäksi myös uuden liikuntakeskuksen palveluja.

Laajennus mahdollistaisi myös majoitustilojen rakentamisen. Klubirakennuksen korkeus kasvaisi laajennuksen myötä kolmesta viiteen. Majoitustilat sijoittuisivat rakennuksen korkeimpaan osaan.

Lautakunnan käsittelyn jälkeen kaavaehdotus tulee nähtäville ja siitä voi tehdä muistutuksia. Lopullisesta asemakaavaehdotuksen hyväksymisestä päättää valtuusto.