Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menetkö Tallinnaan? – Tässä ovat kaupungin kevään huipputapahtumat

Tänä kevään monet aiemmilta vuosilta tutut Tallinnan tapahtumat palaavat pienen tauon jälkeen taas kaupungin tapahtumakalenteriin ja tarjoavat matkailijan kannalta paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa.

Maaliskuu

Kulttuurikattilan leipäfestivaalit

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 25.–26.3. Tallinnan Kulttuurikattilassa järjestetään leipäfestivaali, joka toimii kohtauspaikkana niin leipureille, leipomoille, kuin leivän ystävillekin. Tapahtuman tavoitteena on leipurin ammatin esittely ja sen suosion lisääminen, mutta ei festivaalilla ole unohdettu leivänpäällisiäkään. Niinpä esillä on myös leivän päälle laitettavia tuotteita, kuten makkaraa, juustoa, kalaa ja voita. Lisäksi osallistujille on luvassa seminaareja ja koulutuksia.

Tallinn Fashion Week

Maalis-huhtikuun vaihteessa 31.3.–1.4. Kulttuurikattila isännöi tuttuun tapaan Tallinnan muotiviikkoa, jota on järjestetty jo vuodesta 2007 lähtien. Viron muotisuunnitteluliiton (Eesti Moedisaini Liit) järjestämä tapahtuma tuo kahden päivän aikana esille yli 15 muotisuunnittelijaa ja muotibrändiä luomuksiineen näyttävissä muotinäytöksissä. Esillä on sekä nuorten suunnittelijoiden että tunnettujen toimijoiden asuja.

Huhtikuu

Tallinn Coffee Festival

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.4. Tallinnan Kulttuurikattilassa järjestetään kahvinystävän lempitapahtuma Tallinn Coffee Festival. Tapahtuma tarjoaa kävijälle mahdollisuuden tutustua erilaisiin kahvilajeihin, kahvinvalmistustapoihin ja -laitteisiin sekä maistella tietenkin erilaisia kahveja. Lisäksi tarjolla on muitakin kuumia juomia, kuten teetä ja kaakaota. Tarjontaa täydentävät katuruokakojut ja hyvä musiikki. Mukana festivaalilla on yli 50 yritystä.

Toukokuu

Tallinn Craft Beer Weekend

Toukokuun ensimmäinen viikonloppu 5.–6.5. on omistettu Tallinnassa käsityöoluille, joiden oma nimikkofestivaali järjestetään Kulttuurikattilassa. Kaikki festivaalille osallistuvat panimot esittelevät oluenystäville useita maailman huippuluokkaan kuuluvia olutmerkkejä ja kahden päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus maistaa yli 400 eri olutta.

Tallinn Music Week

Toukokuun toisella viikolla 10.–14.5. kaupunkifestivaali Tallinn Music Week levittäytyy Viron pääkaupungin kaduille. Paikalle saapuu musiikin ystäviä niin Virosta kuin ulkomailtakin ja monipuolinen konserttiohjelmisto ilahduttaa eri puolilla kaupunkia. Monet konserteista ovat myös ilmaisia ja niitä järjestetään mitä eriskummallisimmissa paikoissa. Tapahtuman ohjelmisto tarkentuu vielä ja ajankohtaiset tiedot löydät sen verkkosivuilta.

Museoiden yö

Toukokuun 20. päivä vietetään kansainvälistä Museoiden yötä, jolloin Viron museot ja muut vastaavat laitokset pitävät ovensa avoinna paljon normaalia pidempään. Lisäksi sisäänpääsy museoihin on ilmainen ja monissa museoissa on myös tarjolla erikoisohjelmaa.

Kesäkuu

Tallinnan Vanhankaupungin päivät

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–4.6. Tallinnassa vietetään tuttuun tapaan vanhankaupungin päiviä. Silloin Tallinnan Vanhankaupungin kadut, pihat ja aukiot täyttyvät ilmaisista musiikki-, teatteri- ja taidetapahtumista, jotka liittyvät tavalla tai toisella vanhankaupungin kulttuuriperintöön. Myös matkailija voi viikonlopun aikana tutustua Tallinnan pitkään historiaan ja osallistua monenlaiseen tekemiseen. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy sen verkkosivuilta.

XIII nuorten laulu- ja tanssijuhlat

Tänä vuonna Tallinnassa järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa eli 30.6.–1.7. lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlat jo 13. kerran. Suurtapahtuma järjestetään Tallinnassa vain neljästi kymmenen vuoden aikana ja se kantaa mukanaan virolaisille tärkeitä arvoja, kuten rakkautta omaa maata, kieltä, kulttuuria ja tapoja kohtaan. Juhlilla esiintyy noin 10 000 tanssija ja 30 000 laulajaa, joten luvassa on hieno elämys!

Tänä kesänä Tallinnan laululavalla on luvassa useampikin suurkonsertti. Kesäkuussa (17.6.) laululavalle saapuu konsertoimaan Scorpions ja heinäkuussa (16.7.) on Megadethin vuoro. Elokuussa (6.8.) Tallinnaan saapuu Depeche Mode ja The Weeknd (12.8.).