Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cheerleading kasvaa kohisten Espoossa

Funky Cheer Team Espoo on noussut maamme 10. suurimmaksi cheerleadingseuraksi.

Harrastajamäärä kasvoi edellisestä vuodesta 72 prosenttia. Viime vuonna jäseniä oli 669.

Yleisesti espoolaisseurasta käytetään nimitystä Funky Team Espoo. Se on osa kolmen seuran yhteisöä, johon kuuluvat lisäksi Funky Team Helsinki ja Funky Team Vantaa.

Jokainen näistä pääkaupunkiseudun seuroista on oma yhdistyksensä.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ja toimintatavat ovat yhteisesti linjattuja. Pieniä eroja toki voi olla. Olemme ainoa tällainen seurayhteisö meidän lajissa Suomessa, esittelee seurayhteisön Katja Rosenqvist.

Hän kertoo, että kaikki kolme seuraa ovat hakemassa Olympiakomitean tähtiseura laatumerkkiä lasten ja nuorten urheilusta seurayhteisönä yhdessä tällä viikolla.

– Auditointi tapahtuu yhteisesti samaan aikaan kaikkien kolmen seuran kanssa.

Espoolaisseurassa voi harrastaa cheerleadingia kaikissa ikäryhmissä ja eri harrastamisen tasoilla starttiryhmästä kilpatasolle asti.

Cheertanssia voi sen sijaan harrastaa mini- ja junioritasolla. Seuran Funky Dance Espoo Juniors -kilpajoukkue ylsi pronssille cheerleading SM-kilpailuissa viime joulukuussa. Se oli seuran ensimmäinen SM-mitali.

Lajin harrastajamäärän kasvu on ollut vahvaa muuallakin kuin Espoossa. Nyt lajilla on kaikkiaan reilut 15 000 harrastajaa.