Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaso Oksanen kokee olevansa elämänsä kunnossa – kroppa ja mieli valmiina futsalkauteen

Useista pahoista loukkaantumisista kärsinyt Jaso Oksanen sanoo kroppansa olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Hän hymähtää todetessaan, että koronavirus on antanut hänelle aikaa kuntouttaa itseään.

– Jos en uskoisi, että voin tulla takaisin ja entistä parempana, en olisi taas jaksanut kuukausien kuntoutusta, 24-vuotias Golden Futsal Teamin (GFT) edustusjoukkueen pelaaja kertoo.

– Urheilussa on myös henkinen puoli. Jaksanko kuntouttaa, pääsenkö kuntoon? Sillä kantilla on ollut rankkaa, Oksanen tunnustaa.

Pelaajalla on nyt positiiviset tunnelmat. Hän jatkaa, kuten nykyään on tapana, ettei koronan vuoksi tiedä, miten kausi etenee.

– Peli kerrallaan menen.

Hän sanoo juuri nyt päällimmäisen tavoitteensa olevan päästä pelaamaan. Kun hän pääsee kentälle ja joukkue menestyy, on kaikilla hauskaa.

Tähtäimeni on korkealla.

Jaso Oksanen

– GFT ei halua koskaan olla keskikastissa. Tavoitteemme on olla kärjessä.

Oksanen kertoo, että hän on aina halunnut päästä ammattilaiseksi. Joku päivä.

– En ole kolmen viime vuoden aikana huvikseni kuntouttanut itseäni. Tähtäimeni on korkealla.

Hän myöntää, ettei ole aina tajunnut oheisharjoittelun tärkeyttä. Oman kehon tuntemuksienkin tulkinta on välillä pettänyt, kun mieli on halajanut pelaamaan vaikka sattuu.

Mies tunnustaa, että nuoresta lähtien hänen heikkoutensa on ollut pään keittäminen kentällä. Hän uskoo, että tuo johtuu siitä, että hän on mukana 100 prosenttisesti. Kova lataus purkautuu välillä joukkueen kannalta huonolla tavalla.

– Kun ikää on tullut, olen tasoittunut, Oksanen rohkenee arvioida.

Hänen mukaansa heillä on joukkueessa hyvä kokoonpano. Kokeneiden kavereiden lisäksi joukkueessa on nyt oman seuran junioreista nostettuja pelaajia.

– On tärkeää, että he näkevät, miten liigatasolla pelataan.

Oksanen teki paluu pelikentällä heinäkuussa. Hän kävi hakemassa tuntumaan seuran kakkosjoukkueen ja juniorien harjoituksissa.

Edarien kanssa hän on treenannut elokuun alusta. Aluksi neljä kertaa viikossa, nyt kolmesti.

– Joukkueen valmentajana on toistaiseksi Kim Räisänen. Hän on U19-joukkueen päävalmentaja ja valmentanut seurassa useita vuosia, esittelee seuran presidentti Raimo Kalliokoski.

Futsal-liigassa päästään tällä kaudella pelaamaan myös pääkaupunkiseudun joukkuetta vastaan. Helsinkiläinen Zenith nousi Ykkösestä korkeimmalle sarjatasolle. Sen sarjapaikka siirtyi kesällä HIFK Soccer ry:lle

– Siellä on GFT:n entinen valmentaja ja useita meidän entisiä pelaajia, Kalliokoski tietää.

Kalliokoski on tyytyväinen, koska GFT ja Esbo Bollklubb (EBK) solmivat farmisopimuksen. Se antaa GFT:n U19-sarjan pelaajille mahdollisuuden pelata miesten pelejä Ykkösessä.

GFT ei myy tässä vaiheessa kausikortteja. Kalliokoski toivoo, että yleisölle voidaan myydä lippuja kauden avausotteluun turvavälit ja käsidesit huomioiden.

Ottelu Golden Futsal Team–Akaa alkaa Opinmäen liikuntahallissa sunnuntaina 20. syyskuuta kello 15.