Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Hongan mahdollisuudet tavoitella mitalia Veikkausliigassa selviävät illalla

FC Honka on Veikkausliigassa neljäntenä. Sillä on jäljellä enää yksi ottelu kaksinkertaisena pelattavassa runkosarjassa.

Veikkausliigan tavoitteena on, että kausi ei pääty runkosarjaan. Hankalaksi tilanteen ovat tehneet koronakaranteenit, jotka ovat siirtäneet otteluita alkuperäisiltä pelipäiviltään.

Runkosarjan viimeinen kierros on jouduttu siirtämään ensi keskiviikkoon. Se vaikuttaa myös loppusarjojen pelaamiseen.

Niiden pelaamisen takaraja on 22. marraskuuta. Se on määritetty Palloliiton kansallisen kilpailutoiminnan säännöissä ja määräyksissä.

Loppusarjoissa on ollut tarkoituksena pelata kahdessa jatkosarjassa yksinkertaisen sarjat. Se tarkoittaa kullekin joukkueelle viittä ottelua.

Veikkausliigan hallitus esittää nyt Palloliiton hallitukselle, että pelejä voitaisiin jatkaa 30. marraskuuta saakka. Palloliiton hallitus päättää asiasta tänään torstaina illan kokouksessaan.

Jos tähän ei suostuta, Veikkausliiga päättyy runkosarjan jälkeen. Jos ehdotus menee läpi, mutta loppusarjoja ei mahdollisista ottelusiirroista johtuen voida pelata 30. marraskuuta, lopulliseen sarjataulukkoon lasketaan pisteet siihen asti pelatuista täysistä ottelukierroksista.

FC Hongan mahdollisuudet nousta mitalille ovat siinä, ettei kausi pääty runkosarjaan.

Joukkueen piste-ero kolmossijaan ei ole valtava, kolme pistettä. Vaikka se voittaisi viimeisen runkosarjan ottelunsa ja FC Inter häviäisi omansa, ei FC Honka voi nousta kolmanneksi. Joukkueiden maalierossa mitattuna espoolaisjoukkue on perässä. Sillä maaliero on 12 ja turkulaisilla 19.

FC Honka päättää runkosarjansa Ilveksen vieraana keskiviikkona 4. marraskuuta.