Lukijalta: | Olarin uimahalli ja kuntosali on säilytettävä

Länsiväylässä oli kahden kaupunginvaltuutetun, Risto Nevanlinnan ja Kimmo Merilän kirjoitus Olarin uimahallin ja kuntosalin säilyttämisen puolesta.

En voisi olla heidän kanssaan enempää samaa mieltä asiasta!

Olen itse eläkkeellä ja käyttänyt sekä uimahallin että kuntosakin palveluita ahkerasti niiden ollessa auki.

Kuntosalilla olen käynyt pari kolme kertaa viikossa kuntoilemassa laitteilla ja jumppamassa. Uimahallissa olen käynyt sekä ohjatussa vesijumpassa että omin päin vesijuoksemassa. Ja ollut näihin tiloihin erittäin tyytyväinen.

Näiden vuosien aikana on tullut tutuksi monia muita senioreita, jotka käyttävät tilojen palveluita ahkerasti ja säännöllisesti. Itse kuntoilu on tärkeää, mutta tärkeää on myös tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Toki joukossa on nuorempaakin polvea, mutta erityisesti iäkkäämpi väki on tullut tutuksi ja olemme huolestuneesti odottaneet tietoa paikan säilymisestä.

Syy siihen, että juuri seniorit mielellään käyttävät Olarin kuntosalia ja uimahallia on tietenkin se, että paikka on vuosien mittaan tullut tutuksi ja sinne on helppo tulla julkisilla ja omalla autolla.

Mutta suuri syy käyttöön on myös se, että kuntosalilla ja uimahallissa on rauhallista. Suurissa kuntosaleissa ja uimahalleissa musiikki pauhaa ja on aina paljon väkeä ja hälinää ja se on monille senioreille hankalaa, joillekin jopa pelottavaa.

Kuntosalin ja uimahallin käyttökustannukset eivät ole kaupungin rahapussissa suuri menoerä.

Mutta jos näiden liikuntapaikkojen sulkeminen saa aikaan sen, että moni seniori ei enää käy salilla ja/tai uimahallissa, se on suuri ”vääryys”. Kun liikuntapaikkoja rakennetaan ja remontoidaan, pitää muistaa ottaa huomioon myös ne veronmaksajat, jotka ovet jo työnsä tehneet, mutta maksavat veroja edelleen. Ja jotka pitämällä kuntoaan ja terveyttään yllä kuormittavat terveydenhuoltoa vähemmän.

Myös meille pitää taata sopivat mahdollisuudet liikkua ja pitää yllä sekä fyysistä että psyykkistä terveyttämme.

Paula Tuominen

eläkeläinen Olarista

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut