Ulkokuntosali sopii niin triathlonistille kuin eläkeläisellekin – Laurinlahdessa leuanvetäjälle on tarjolla mahtavat maisemat

Liikunta: Lähdimme katsomaan, keitä ulkokuntosalilla liikkuu.

Laurinlahden ulkokuntosali tarjoaa leuanvetäjälle mahtavat maisemat. Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Yksi Espoon 19 ulkokuntosalista sijaitsee Laurinlahdessa Rantaraitin varrella. Lähdimme katsomaan, löytyykö sieltä maaliskuisen harmaana tiistaina kuntoilijoita.

Jens Dahlman teki Laurinlahden ulkokuntosalilla rankan treenin. Kerta ulkokuntosalilla oli talvitauon jälkeen ensimmäinen. Päivi Tuovinen

Puoli neljän aikaan liikuntavälineille juoksee Jens Dahlman. Dahlman kertoo olevansa triathlonisti ja Finnairin lentäjä, ja tulleensa merenrantaan lihaskuntotreeniin, koska työpaikan punttisali on kiinni ja aikaa on, koska lomautukset pyörivät.

Kymmenen leuanvetoa, kymmenen askelkyykkyä ja kymmenen penkkipunnerrusta yläviistoon. Dahlman tekee liikkeet kuntopiirimäisesti ja toistaa saman kolmen liikkeen setin toisen ja kolmannen kerran.

Nollakeli tuo Dahlmanin nyt ensimmäistä kertaa talvitauon jälkeen ulkokuntosalille. Edellisen kerran hän treenasi samaan tapaan syyskuussa.

– Talvi on ollut nyt niin kylmä, etten ole siksi treenannut. Nyt tulin, koska kelit alkavat olla hyvät. Lihaskuntotreenit ovat jääneet vähiin koronatilanteen takia, hän kertoo.

Ehkä liikunnan määrä on jopa hieman lisääntynyt, kun muuten on niin tylsää.

Seuraavaksi kyytiä saavat vatsalihakset ja selkälihakset, ja kolmantena setissä on tempaus jalkakyykkylaitteella.

– Tosi hyvät, tukevat laitteet. Liikkeissä joutuu kuitenkin vähän soveltamaan, jos kunnon kuntosaleihin vertaa. Tämä on jalkakyykkylaite, mutta käytän tätä myös tempaukseen, Dahlman kertoo.

Dahlman viihtyy ulkokuntosalilla noin 40 minuuttia. Paikka saa kiitosta.

– Ei tämän parempaa näköalaa olekaan.

Kerttu Perttilä tuli kävelylenkkinsä välissä hakemaan ulkokuntosalilta liikettä erityisesti yläkroppaan. Päivi Tuovinen

Ulkokuntosalille kävelee myös Kerttu Perttilä. Laurinlahtelainen Perttilä hakee kuntoilulaitteilta vastapainoa kävelylle, ja laittaa yläkropan töihin.

– Lähdin kävelylenkille, kävelen mielelläni pitkin rantaa. Kävely on monotonista, joten laitteet ovat kivoja. Huomaan, että kun saa yläkropassa veren kiertämään, saa jalatkin toimimaan, hän kertoo.

Perttilä jatkaa kävelylenkkiään Rantaraitilla, mutta palaa noin puolen tunnin päästä laitteille vielä vatsarutistusten ja selkälihasliikkeiden pariin.

Hän uskoo kuntonsa säilyneen korona-aikana suunnilleen yhtä hyvänä kuin ennen poikkeuksellisen ajan alkamista.

– Nyt korona-aikana tulee tehtyä aiempaa enemmän kävelylenkkejä, koska jumppatunnit ovat tauolla. Osallistun kyllä työväenopiston jumppiin netin kautta.

– Ehkä liikunnan määrä on jopa hieman lisääntynyt, kun muuten on niin tylsää. Tämä on potentiaalinen mielenvirkistys, hän sanoo.

Laurinlahden ulkokuntosalin pohja on paikoin jäässä ja paikoin veden vallassa. Yksi kuntoilija tekee vedelle uraa poistua ennen kuntoilusession aloittamista. Maaliskuisessa treenissä on asennetta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut