Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näistä hittipelin keräilykorteista maksetaan nyt todella hurjia summia – Yle kertoo japanilaishirviöiden uudesta noususta: "Kauaa ne eivät ole hyllyillä pysyneet"

1990-luvun lopun hittipeli Pokémon on uudessa nousussa, kertoo Yle. Ylen mukaan Pokémon-keräilykorttien kysyntä räjähti maailmanlaajuisesti jo tammikuussa, kun pelin 25-vuotisjuhlavuosi alkoi.

Japanilainen Pokémon on keräilykorteilla pelattava strategiapeli, jonka korteissa on yksityiskohtaisia kuvia pienistä hirviöistä. Pokémon-hirviöt ovat seikkailleet myös omassa animaatiosarjassaan.

Osa harrastajista vain keräilee kortteja, osa taas nimenomaan pelaa niillä.

Sekä harrastajat että myyjät kertovat Ylelle, että Pokémon-kortit menevät kuin kuumille kiville. Esimerkiksi Suomen suurin keräilykorttien jakelija Lehtipiste Oy on myynyt tänä vuonna keräilykortteja tuplasti enemmän kuin viime vuonna.

– Iso osa tästä selittyy Pokémonilla, sanoo Ylelle Lehtipisteen tuotepäällikkö Tarja Hämäläinen.

– Olemme ottaneet myyntiin kaiken, mitä olemme Suomeen saaneet. Kauaa ne eivät ole hyllyillä pysyneet, Hämäläinen kertoo jutussa.

Pokémon-korteista myös maksetaan paljon. Ylen haastattelema pelaaja Christian Tuomi kertoo maksaneensa kalleimmasta kortistaan 500 euroa. Joensuun Fantasiapelit-pelikaupan myymäläpäällikkö Kimmo Kukkonen puolestaan kertoo, että Pokémon-harrastajat voivat varsin tavallisesti käyttää kortteihin kahdessa viikossa tuhat euroa.

Maailmalla korteista voidaan maksaa vielä hurjempia summia: New York Post kertoi joulukuussa 2020, että harvinaisesta Pokémon-kortista oli tarjottu 170 000 dollaria – 10 päivää ennen kuin huutokauppa edes alkoi. Lopullinen hinta nousi 369 000 dollariin, kertoo peleihin keskittynyt uutissivusto Dicebreaker. Tämänhetkisen valuuttakurssin mukaan summa olisi euroina 314 645.

Tarja Hämäläinen arvelee, että yksi syy pelin suosioon Suomessa on vuonna 2016 lanseerattu Pokémon Go -mobiilipeli, joka toi brändille uutta näkyvyyttä ja houkutti kuluttajat tutustumaan myös keräilykortteihin. Christian Tuomi puolestaan näkee vastauksen itse korteissa.

– Hahmoista ja Pokémon-maailmasta yksinkertaisesti pidetään. Ei tarvitse kuin katsoa Pikachun kuvaa, niin ymmärtää, että tämä juttu elää ikuisesti.

Muokattu 22.9.2021 kello 10: Lisätty tieto, kuinka paljon 369 000 dollaria on euroissa.