Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon maauimalassa allashässäkkä – tämän takia avaaminen on myöhästynyt

Leppävaaran maauimalan avaus on viivästynyt viikoilla.

Leppävaaran maauimalan kauden aloitus on viivästynyt pahasti.

Yleensä maauimala on saatu avattua viimeistään äitienpäivän tietämillä, mutta nyt vesilastissa talvehtinut 50 metrin allas päästiin tyhjentämään vasta maanantaina 22. toukokuuta.

Maauimalan altaat talvehtivat vesilastissa. Keväällä altaat tyhjennetään, ja pestään. Tällöin päästään myös kartoittamaan talven aikana mahdollisesti tulleet vauriot.

Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo sähköpostitse, että maauimalan korjaushankinta käynnistettiin liian myöhään. Viivästystä pitkitti myös se, ettei kaikkiin kilpailutettaviin tehtäviin saatu tarjouksia, ja hankintoja jouduttiin selvittelemään erikseen.

Tilapalvelut vastaa maauimalan kunnostuksesta.

– Altaiden puhdistuksessa on ollut vaikeuksia ja puhdistus on jatkunut valitettavan pitkään. Nyt altaiden puhdistus ja kunnostus ovat loppusuoralla, Lehtinen kertoi sähköpostitse maanantaina iltapäivällä.

Monitoimiallas tyhjennettiin ensin. Myös monitoimialtaan korjaukset olivat vielä maanantaina kesken.

Lehtisen mukaan työn tarkastukset on sovittu keskiviikoksi.

Maauimalan avauspäivästä ei vielä maanantaina ollut tietoa.

Liikuntapuolen toiveissa on ollut saada perhepuoli eli monitoimiallas, lastenallas ja liukumäki avattua jo tulevaksi viikonlopuksi, kertoo Leppävaaran uimahallin hallipäällikkö Arto Järvinen.

Järvisen mukaan monitoimialtaan pettäneet metallirakenteet oli määrä hitsata maanantaina, mutta hitsaaja sairastui ja urakoitsija etsi tilalle uutta "happometalliosaajaa".

– Jos hitsaaja tulee tiistaina eikä muuta korjattavaa ole, saamme perhepuolen avattua viikonloppuna, Järvinen sanoi maanantaina.

– Altaat alkavat ikääntyä ja näitä halkeamia alkaa tulla, Järvinen sanoo.

Järvisen mukaan 50 metrin altaan puhdistukset ja korjaukset ovat parhaassa tapauksessa valmiit keskiviikkona tai torstaina, jolloin 50 metrin allasta päästäisiin täyttämään perjantaina.

Parhaassa tapauksessa 50 metrin allas saataisiin Järvisen mukaan auki koulujen päättäjäisviikonlopuksi.

Allas on hidas täyttää ja aikaa vie myös veden lämmittäminen 27 asteeseen.

50-metrin altaan uimakuntoon saattaminen vie Järvisen mukaan noin viikon siitä, kun allas on rakenteiltaan kunnossa ja puhdas.

Monitoimiallas olisi kuitenkin mahdollista saada käyttöön nopeammin, Järvinen sanoo.

Maauimalan alueella on täksi kaudeksi korvattu luonnonnurmea keinonurmella.

Uutta on myös vaunuportti, josta lastenvaunujen kanssa kulkevat pääsevät alueelle kulkematta pukuhuoneen ja pesutilan läpi.

Jatkossa maauimalasta pääsee piipahtamaan pyöröportin kautta myös vaikkapa Angry Birds -puistossa, Järvinen kertoo.