Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon urheilugaala jää väliin tänä talvena – liikuntapalvelut kysyy seurojen kantaa palkitsemisiin

Espoossa järjestettiin oma urheilugaala ensimmäisen kerran viime helmikuussa. Siitä piti tulla vuosittainen perinne. Korona kuitenkin muutti tämänkin asian.

Espoon liikuntajohtaja Martti Merra vakuuttaa, että kiitelty tapahtuma jää väliin vain tänä vuonna.

– Asiaan palataan vuoden päästä. Vankkana tahtotilana on järjestää tilaisuus vuoden 2022 alkupuolella.

Urheilugaalassa palkittiin yleisöäänestyksen voittaneita espoolaisurheilijoita. Yleisö äänesti raadin valitsemista ehdokkaista vuoden urheilijan, vuoden joukkueen ja vuoden esikuvan. Netissä ääniä annettiin lähes 12 000. Jokainen pystyi antamaan äänensä yhden kerran.

Vuoden urheilijaksi äänestettiin vuosi sitten Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo. Esikuvaksi sai eniten ääniä tanssija, koreografi ja valmentaja Alex Komulainen.

Vuoden joukkueen titteli meni Olarin Voimistelijoiden joukkuevoimistelun naisten edustusjoukkueelle OVO Teamille.

Gaalassa palkittiin myös vuoden 2019 nuori urheilija, valmentaja, urheiluteko ja seura. Nämä valinnat teki liikunta- ja nuorisolautakunta.

Merra kertoo, että liikuntapalvelut järjestää seuroille netissä kyselyn niiden mielipiteistä vuoden 2020 palkitsemisiin.

– Mikä on heidän näkemyksensä siitä tulisiko valita Espoon vuoden urheilija ja vuoden joukkue. Itse olen sitä mieltä, että vuoden joukkuetta ei tulisi valita, koska niin monessa lajissa kausi keskeytettiin, Merra puntaroi.

Joukkueurheilussa tilanne on kinkkinen. Syksystä kevääseen pelattavat sarjat saivat äkkilopun maaliskuussa.

Kesken jäivät muun muassa salibandyn, koripallon, ringeten, futsalin ja jääkiekon sarjat. Niissä kaikissa espoolaisjoukkue pelasi korkeimmalla sarjatasolla.

Esimerkiksi salibandyssa kausi keskeytyi espoolaisittain kihelmöivässä tilanteessa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella olivat vastakkain Indians ja Oilers. Naisten jääkiekossa sarjakärki Kiekko-Espoo ei ehtinyt aloittaa loppuottelusarjaa.

Futsalissa ehdittiin juuri ennen koronarajoitusten alkua pelata alle 19-vuotiaiden SM-kullasta. Sen voitti Golden Futsal Teamin joukkue.

Jalkapallon naisten ja miesten pääsarjoissa pystyttiin ratkomaan sijoitukset, mutta suunniteltua pienemmillä ottelumäärillä. Espooseen ei niistä saatu mitalia.

Nuoremmissa FC Hongan P17-sarjan joukkue nappasi SM-kultaa. FC Hongan B-tytöt sijoittuivat SM-hopealle.

– Yksilöurheilunkin puolella osa pääsi urheilemaan, mutta kaikille se ei ollut mahdollista koronarajoitusten vuoksi, Merra pohdiskelee urheilijoiden epätasa-arvoista mahdollisuutta tulla valituksi.

Viime vuonna pystyttiin järjestämään muun muassa alle 23-vuotiaiden purjehduksen MM-kisat. Niistä haki kolmannen kerran voiton Espoon Pursiseuran Oskari Muhonen.

Alle 19-vuotiaiden sulkapallon EM-kisoista Tapion Sulan Joakim Oldorff sai pronssia.

Jos seurojen viesti on vahvasti se, että vuoden urheilija tulisi valita, se tehtäneen. Valitsemistapa pitää sen jälkeen miettiä. Onko se yleisöäänestys vai tekeekö valinnan lautakunta.

Merra uskoo, että vuoden urheiluteko olisi ainakin sellainen valinta, joka voitaisiin löytää.

Espoossa on vuosien saatossa pyydetty seuroilta ja espoolaisilta ehdotuksia palkittavista ja tietysti mukaan on tullut liittää perustelut.

Vuosi sitten palkintotoimikunta valikoi seuroilta tulleista ehdotuksista äänestykseen päässeet ehdokkaat. Vuoden joukkueita oli mukana neljä, esikuvia samoin. Vuoden urheilijaksi tuli eniten ehdotuksia, joista äänestykseen pääsi kuusi.

Urheilijan tuli olla espoolainen. Pelkästään se, että hän edustaa espoolaista seuraa, ei riittänyt.