Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisille peräti 10 mitalia Shukokai karaten EM-kisoista Sveitsistä

KFK Shukokai-Espoo -karateseuran jäsenet niittivät kovaa menestystä KSI Shukokai karaten EM-kilpailuissa heinäkuussa Sveitsin Zürichissä.

Espoolaiset toivat kotiin yhteensä 10 mitalia. Menestystä kirkastaa se, että moni ottelijoista oli kisaamassa ensi kertaa.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset shukokai-karatekat saalistivat kisoista 23 mitalia. Suomi sijoittui kisojen mitalitaulukossa kolmanneksi.

Poikien sarjassa (2009–2010 syntyneet) kilpailivat kisojen espoolaiset ensikertalaiset Alexandru Cimpoca ja Santtu Honkanen. Kata-sarjassa (liikesarjat) Alexandru voitti pronssia ja kumiten (ottelu) kevyessä sarjassa hän hävisi niukasti pronssiottelun.

Santtu Honkanen voitti kumiten raskaassa sarjassa hopeaa.

Poikien sarjassa (2006–2008) Niilo Deboo otteli sarjansa nuorimpana. Hän hävisi niukasti pronssin sekä katassa että kumitessa, mutta pronssiotteluun yltäminen oli kisojen ensikertalaiselta hieno suoritus.

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden sarjassa KFK Shukokai-Espoon Iida Kaasinen voitti kumitessa pronssia ja sijoittui katassa viidenneksi.

Poikien alle 18-vuotiaiden sarjassa kisasivat Espoon Henri Ala-Taurila ja Mikael Tamminiemi. Kumitessa Tamminiemi voitti pronssia ja Ala-Taurila hopeaa. Molemmat kilpailivat myös kata-sarjassa jääden tällä kertaa mitaleitta. Poikien alle 18-vuotiaiden sarja oli kisojen yksi kovimmista.

Naisten veteraanisarjassa nähtiin myös kova espoolaismenestystä, kun kisojen ensikertalainen Katja Jauni voitti sekä katassa että kumitessa pronssia.

Jauni otteli myös naisten joukkueessa Helsingin Shukokain Mira Kokkosen ja Savonlinnan Shukokain Assi Kovasen kanssa. Joukkue voitti kumitessa kultaa.

Miesten veteraanisarjassa kumiten kevyessä sarjassa ensikertalainen KFK Shukokai-Espoon Aidas Barkauskas otteli aina pronssiotteluun asti häviten sen niukasti.

Espoon toista Shukokai-seuraa edustava Matti Lamponen otteli kumiten finaalissa Imatran Shukokaita edustavaa Vesa Vaittista vastaan. Vaittinen voitti loppuottelun.

Miesten kumiten raskaassa sarjassa KFK Shukokai-Espoon Harri Björk voitti pronssia.

Björk kertoo, että KFK Shukokai-Espoon maajoukkue-edustajien menestyksen taustalla on pitkäjännitteinen harjoittelu. Valmentautumista johtaa seuran dojolla Sensei Jouko Koskinen (7.Dan).

Shukokai-karatekoiden maajoukkue-edustajien seuraava koitos on kesällä 2023 Etelä-Afrikassa.

Shukokai on karaten tyylisuunta, jossa pyritään mahdollisimman voimakkaaseen suoritukseen kehon luonnollisia jännityslinjoja hyödyntäen. Laji sopii kaikille, eikä mitään erityisominaisuuksia tarvita.