Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoolta superyllätys: Finaaliin!

Kiekko-Espoon naisten kapteeni Emmi Rakkolainen ei luvannut liikoja, kun hän vannotti kaksi viikkoa sitten Länsiväylän haastattelussa, että joukkue pelaa mestaruudesta tämän vuoden finaaleissa.

Espoolaiset lunastivat finaalipaikan sunnuntaina lyömällä Kuopion KalPan kotonaan neljännessä välieräottelussa maalein 2–0.

Voitto tarkoitti, että Kiekko-Espoo voitti ottelusarjan pelein 3–1.

KalPa lähti ottelusarjaan ennakkosuosikkina pelattuaan eheän runkosarjan. Espoolaiset eivät antaneet tämän häiritä.

Kiekko-Espoo on puolustava mestari, mutta se menetti tukun avainpelaajiaan viime kauden päätteeksi. Nyt joukkue pelaa jo viidettä kertaa perättäin naisten liigan finaaleissa. Vastaan finaaleissa asettuu runkosarjan voittaja HIFK.

Lue myös: ”Meillä on melkoinen reppu kannettavana” – Kiekko-Espoon naiset käyvät kauden kovimpaan paikkaan täynnä tahtoa

Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen suitsutti omiaan ratkaisevan välieräpelin jälkeen.

– Olen kyllä helvetin ylpeä tästä ryhmästä. Syksyllä kaikki puhuivat, että Espoossa on törkeä kriisi, pelaajia lähtee ulos ja sisään ei ollut paljon tulijoita. Tämä joukkue on tehnyt huippuduunin. Meidän unelma oli päästä tästä eteenpäin ja nyt me pääsemme tavoittelemaan päämääräämme IFK:ta vastaan, joka on varmasti kahden jäävuoren kokoinen haaste, Haapanen kommentoi Kiekko-Espoon kotisivulla.

KalPa-pelin ratkaisijaksi nousi ykkösketjussa pelaava nuori Julia Schalin, joka iski ensimmäisen maalin kahden pelaajan ylivoimalla.

Finaalit käynnistyvät vieraspelillä Helsingissä. Mestari on selvillä viimeistään 25. maaliskuuta.